В Укрзалізниці вигадали, як значно спростити придбання квитків для пасажирів

18 лютого 2021, 20:31
Крім звичайних електронних квитків через мобільний додаток можна буде придбати також проїзні документи для пільгових категорій пасажирів.
Укрзалізниця
Укрзалізниця запускає свій мобільний додаток / УНІАН

В Укрзалізниці анонсували запуск мобільного додатку, який допоможе купувати квитки на поїзд - вже в 2021 році пасажири зможуть замовляти залізничні квитки та супутні послуги ще більш зручним для себе способом, йдеться на сайті компанії.

Додаток від Укрзалізниці буде доступний на смартфонах і на гаджетах, які працюють на Android і iOS. Для валідації електронних квитків провідники також використовуватимуть смартфони, а не дорогі валідатори.

В Укрзалізниці анонсували, що окрім звичайних електронних квитків через мобільний додаток можна буде придбати також проїзні документи для пільгових категорій пасажирів.

читайте такожСвято наближається: Укрзалізниця анонсувала нові поїзди

"Звичайний смартфон дозволяє зчитувати QR-код, за допомогою якого підтверджується легітимність квитка, і відбувається контроль пасажирів поїзда. При цьому звичайний смартфон в рази дешевше мобільних терміналів контролю документів, які зараз використовуються в поїздах. Для валідації електронних квитків вже розроблено відповідний мобільний додаток для операційної системи Android, який зараз проходить тестування в реальному його використанні", - розповів фахівець Укрзалізниці.

У січні в Укрзалізниці запустили власні чат-боти в Viber і Telegram, за допомогою яких також можна придбати проїзні квитки без черг і комісії. За допомогою чат-ботів пасажири можуть купувати та повертати квитки на всі поїзди, замовляти їжу під час поїздки, переглядати розклад поїздів, отримувати інформацію про затримку поїздів, тощо.

Бот Укрзалізниці доступний трьома мовами - українською, російською та англійською.

  • Раніше Владислав Криклій сказав, що Укрзалізниця планує небагато підвищувати вартість квитків на поїзди на збиткових маршрутах.
  • Нагадаємо, в 2020 році УЗ також планувала провести індексацію тарифів на пасажирські перевезення – підвищувати з 1 березня вартість квитків щомісяця на 2%.
  • Голова правління компанії Володимир Жмак говорив, що за підсумками 2020 року УЗ очікує отримати збиток у розмірі 12-14 млрд гривень.
  • У 2019 році найбільш збитковими маршрутами компанія назвала Хмельницький – Москва і Львів – Перемишль.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти