У ТКГ заявили про "шалений" тиск Франції та Німеччини на РФ

13 листопада 2020, 22:28
До Нового року може відбутися черговий обмін полоненими.
Олексій Арестович
Олексій Арестович розповів про тиск на Росію з боку Франції та Німеччини / Facenews

Для якнайшвидшого звільнення українських заручників з полону проросійських бойовиків ЛДНР Франція і Німеччина тиснуть на Росію, оскільки обмін полоненими запланований на 24 грудня.

Як заявив радник з питань інформаційної політики української делегації в ТКГ Олексій Арестович в ефірі телеканалу Україна 24, в'язні Кремля повинні повернутися додому до Нового року.

За словами представника, до 15 листопада має відбутися допуск представників Міжнародного комітету Червоного хреста до українських полонених на окупованому Донбасі.

"Це зобов'язання, які підписав Путін. Шалений тиск зараз чиниться на Російську Федерацію, в тому числі за допомогою Франції та Німеччини в "нормандському форматі" для того, щоб допустили", — сказав він.

читайте такожДонбас не отримає особливий статус: Кравчук заговорив про розпад УкраїниАрестович підкреслив, що українська сторона все робить для того, що політичні в'язні повернулися з РФ в Україну до 24 грудня, щоб бути вдома на католицьке Різдво. Європейські партнери, додав спікер, активно сприяють прискоренню процесу.

"Прямо тиснуть, не ховаючись, на Російську Федерацію, щоб здійснити обмін", — сказав Арестович.

Конфлікт на Донбасі

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти