У США передрекли крах режиму Путіна і дали рецепт перемоги Києва над Москвою

20 березня 2021, 06:35
Володимиру Путіну не потрібні ні переговори, ні вирішення проблеми Донбасу, впевнений Курт Волкер.
Волкер
Курт Волкер / УНІАН

Україна зможе перемогти у війні на Донбасі в тому випадку, якщо стане стійкою демократією — проведе реформи, зробить свою економіку по-справжньому ринковою, досягне верховенства права, подолає вплив корупції, заявив колишній спецпредставник Держдепартаменту США Курт Волкер.

Як підкреслив він в інтерв'ю НВ, переговори з Росією не повинні бути самоціллю, а справжня мета повинна бути стратегічною і довгою.

"Це шлях успішної України. І це те, чому Путін так прагне перешкодити - вторгненням в Україну, захопленням територій, інтервенціями в українську політику, всіма способами заважаючи Україні відбутися. Адже успіх України автоматично веде до програшу чинного в Росії політичного режиму", - зазначив Волкер.

Він упевнений в тому, що на сьогоднішній день Володимиру Путіну не потрібні ні переговори, ні вирішення проблеми Донбасу.

"Він буде продовжувати війну, тому що вона не коштує йому так вже дорого. Що повинні зробити всі ми, Україна, США, Німеччина, Великобританія, Франція, — це зробити для Путіна очевидним, що він ніколи не досягне успіху в Україні і що ціна продовження цієї війни для Росії занадто висока", — додав Волкер.

Він резюмував, що цього можна досягти "через механізм санкцій, дипломатичних відносин і у формі інформування, дозволяючи людям в Росії побачити, що їхні солдати в Україні вбивають українців".

Що говорять на Заході про агресію РФ в Україні:

Агресія РФ у Криму та на Донбасі

У 2014 році Росія захопила український Крим, провела там "референдум" та оголосила півострів своєю територією.

У цьому ж році на сході України бойовики, яких підтримує РФ, захопили частину Донецької та Луганської областей і створили самопроголошені "ДНР" та "ЛНР".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти