У США назвали сценарій перезавантаження співпраці з Україною

20 лютого 2021, 15:23
США повинні відреагувати на плани Росії щодо приєднання Донбасу, вважає Курт Волкер.
Волкер
Перемовини Байден і Зеленського потрібно провести вже найближчим часом - Волкер / УНІАН

Вашингтон має реалізувати низку заходів щодо відновлення стратегічної співпраці з Україною. Президенту США Джо Байдену слід вже найближчим часом провести перемовини з президентом Володимиром Зеленським і обговорити перспективи співпраці. Штати повинні підтвердити підтримку суверенітету і територіальної цілісності української держави, написав колишній представник американського Держдепу з питань України Курт Волкер у своїй колонці на сайті Центру аналізу європейської політики.

За його словами, перемовини держсекретаря Ентоні Блінкена з главою МЗС України Дмитром Кулебою – позитивний сигнал, проте відтепер повинні відбутися перемовини Байдена і Зеленського.

"Телефонна розмова секретаря Блінкена з міністром закордонних справ Кулебою була хорошим початком. Далі чекає дзвінок президента Байдена до президента Зеленського і початок оновленого стратегічного партнерства по всьому спектру питань", - написав Волкер, зазначивши, що телефонна розмова повинна пройти вже найближчим часом, тому що Байден вже встиг поговорити з іншими президентами.читайте такожУ США пообіцяли Україні підтримку Байдена і попередили про дезінформацію РФ

відео дня

Також політик акцентував увагу на тому, що США повинні продемонструвати більш впевнену позицію щодо підтримки територіальної цілісності України. Це стосується і реакції Штатів з приводу спроби Росії приєднати Донбас.

Крім того, Вашингтон повинен запустити процес повноцінного відновлення співпраці з Києвом.

"США повинні відновити стратегічний діалог з Україною з основних питань геостратегічного значення. Зустрічі державного секретаря і міністра оборони США з їх українськими колегами двічі на рік поставили це на правильні рейки", - підкреслив Волкер.

Перемовини України та США

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти