Стало відомо про терміни можливого візита Байдена в Україну

3 березня 2021, 16:44
США продовжують надавати підтримку Україні, сказав Володимир Зеленський.

Зеленський
Зеленський не став називати дату телефонних перемовин з Байденом / president.gov.ua

Відсутність телефонних перемовин між Україною та США на рівні глав держав не є серйозною проблемою. Глава українського МЗС Дмитро Кулеба і американський держсекретар Ентоні Блінкен вже встигли провести дискусію, зі змістом якої ознайомлений український президент. Київ знає про підтримку з боку Вашингтона, заявив Володимир Зеленський під час брифінгу у середу, 3 березня. При цьому Зеленський запросив Байдена приїхати в Україну для участі в саміті Кримської платформи.

"Контакт з адміністрацією президента США був у міністра закордонних справ... я знаю детальний зміст цієї розмови. Напруги ніхто ніякої не відчуває, навпаки, відчуваємо підтримку нашого стратегічного партнера. Поки що так", - підкреслив глава української держави.

До речі, президент Зеленський запросив Байдена відвідати Україну в серпні та взяти участь в саміті Кримської платформи, а також у заходах, присвячених Дню Незалежності України. Про це повідомили в українському МЗС у відповідь на запит Радіо Свобода.

"Організація і проведення взаємних візитів на рівні глав держав залишається на постійному порядку денному українсько-американських відносин", - повідомили в дипломатичному відомстві.

Однак у МЗС поки що не інформували про те, як відреагували на запрошення в адміністрації США.

читайте такожДипломат оцінив шанси на телефонні перемовини Зеленського і Байдена

Перемовини Зеленського і Байдена

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти