У Раді розкрили подробиці скасування переведення годинників в Україні

7 березня 2021, 22:10
Руслан Стефанчук розповів про особливості обчислення часу в Україні.
години
Коли в Україні скасують переведення годинників / pixabay

Перший заступник спікера Верховної Ради Руслан Стефанчук розповів подробиці законопроекті про скасування переведення годинників та особливості обчислення часу в Україні.

"Основна норма цього закону, що по всій території України діє єдиний час - київський. Але між першим другим читанням, я думаю, з'явиться норма, ми будемо її ініціювати, що органи місцевого самоврядування в разі необхідності можуть встановлювати не регіональний час, а особливості початку робочого дня. Тобто якщо вони бачать, що якийсь розрив у часі є, то вони, не скасовуючи київський час, можуть встановити, що робота в певному регіоні буде, наприклад, на півгодини пізніше або раніше починатися. Але це жодним чином не вплине на єдиний київський час на всій території України", — сказав він.

Стефанчук також зазначив, що в переході на літній і зимовий час немає необхідності.

"Корисність або економічність абсолютно не доведена. Те ж ми отримали від усіх інститутів в Україні - ніхто ніколи не проводив жодних висновків щодо того, що він (переведення годинників — ред.) якимось чином сприяє економії, про яку постійно говорять", - сказав він.

читайте такожУкраїнці заплатять 2 млрд грн за скасування переведення годинників-експерт

Нагадаємо, в 2021 році перехід на літній час має відбутися в ніч з 27 на 28 березня о 3 годині ночі, годинник потрібно буде перевести на годину вперед.

Переведення годинників в Україні - про що раніше повідомляв Главред:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти