Перехід на літній час 2021 скасують: Україна зробила перший крок

3 березня 2021, 13:30оновлено 3 березня 2021, 16:22
Чи будуть переводити годинники в Україні 2021 на літній час або Україна назавжди залишить зимовий час - сьогодні вирішувала Рада.
Переведення годинників Україна бажає скасувати який час зібралися залишити
Переведення годинників Україна бажає скасувати: який час зібралися залишити / 1zoom.ru

Чи будуть переводити годинники в Україні 2021 на літній час або Україна назавжди залишить зимовий час – Рада вирішувала 3 березня. Поки що попередньо – в першому читанні – але законопроект №4201 прийнятий.

Свої голоси за це рішення віддали 277 парламентаріїв.

Якщо документ приймуть і в другому читанні, то Україна назавжди залишиться в "зимовому часі". Тобто здійснювати перехід на літній час наприкінці березня Україна не стане (але цього року ще перейде).

Переведення годинників в Україні: що передбачає закон

читайте такожПереведення годинників на літній час 2021: Україна змінює правилаЗаконопроект №4201 говорить, що визначати час в Україні повинні по Києву. А сезонний перехід на літній час треба скасувати – щоб "забезпечити захист територіальної цілісності та зміцнення національної безпеки України, оскільки, як відомо, на тимчасово окупованих територіях України встановлений час держави-агресора – Російської Федерації".

За київським часом працювати повинні всі органи державної влади та місцевого самоврядування, їхні посадові особи, а також підприємства, установи та організації всіх форм власності.

Виняток робиться для морських кораблів: судновий час в морі повинні обчислювати за міжнародною системою часових поясів. А коли судно знаходиться в іноземному порту – то використовується місцевий час.

Переведення годинників в Україні: історія питання

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти