У Києві помітили десятки вагонів з російським вугіллям

17 січня 2021, 12:50оновлено 17 січня 2021, 13:30
Потяги з РФ спокійно приходять прямо до столиці України.
У Києві помітили десятки вагонів з російським вугіллям
У Києві помітили десятки вагонів з російським вугіллям / скріншот з відео

У Києві на станції Дарниця помітили десятки вагонів Російської залізниці з вугіллям. Як заявив блогер і журналіст Денис Казанський, вугілля може бути не тільки російським, а й вкраденим з ОРДЛО.

"Учора разом з Сергієм Бригадиром зафіксували на Дарниці десятки вагонів РЖД з російським вугіллям. Потяги з РФ спокійно приходять прямо до столиці України. І це триває роками. Без перерви. Сергій відстежує цю ситуацію з 2016. І за ці 5 років цей вугільний трафік з РФ не припинявся. Вугілля купує Дарницька ТЕЦ", - розповів Казанський на своїй сторінці у Facebook.

Журналіст зазначив, що закупівля палива Дарницької ТЕЦ проводиться не тільки в Росії, але і з окупованих територій, про що свідчать дані з відкритих джерел, на які він посилається. Проти Анатолія Шкрібляка, власника ТЕЦ СБУ минулого року порушила справу за фінансування тероризму.

"Отже, вугілля, яким забиті залізничні рейки в Дарницькому районі, може бути не просто російським, а вкраденим з ОРДЛО. Кияни дихають викидами від спалювання цього вугілля, платять за нього проти волі фінансуючи агресію проти України, і ніхто не може і не хоче нічого з цим робити. Тому що власникам ТЕЦ і посадовим особам, які їх прикривають, так вигідніше", - підкреслив Казанський.

У Києві помітили десятки вагонів з російським вугіллям

Вугілля в Україні - про що йшлося раніше:

  • 6 грудня 2020 року прем'єр-міністр України Денис Шмигаль заявив, що Україна має намір відмовитися від використання вугілля за 50 років.
  • 26 травня у Міністерстві з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій заявили, що в період з 2015 року по нинішній час держава-окупант Росія з підконтрольних Москві окремих районів Донецької та Луганської областей змогла вивезти на свою територію майже 68 млн тонн вугілля, вартість якого оцінюється майже у 4,7 млрд доларів.
  • 18 березня 2020 року Кабмін де-факто запровадив заборону на імпорт російського вугілля і електрики. З 1 квітня 2020-го очільник мінекономіки запропонував запровадити додаткове спеціальне мито на електроенергію і всі типи вугілля (крім антрацитового і коксівного) для потреб енергетики і металургійної промисловості - у розмірі 65%.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти