Кабмін де-факто ввів заборону на імпорт російських вугілля і електрики: деталі

18 березня 2020, 14:00
Відповідне рішення Кабміном було прийнято одноголосно.
Вугілля
Кабмін де-факто заборонив імпорт вугілля з РФ / Reuters

Новопризначений глава Міністерства економіки України Ігор Петрашко запропонував запровадити з 1 квітня мита 65% на електроенергію та вугілля з РФ. Його колеги по Кабміну підтримали таку пропозицію.

Петрашко, зокрема, запропонував внести зміни в постанову уряду від 18 липня 2019-го - про введення спеціальних мит на товари, вироблені в РФ, які ввозяться через митну територію України.

З 1 квітня 2020-го глава Мінекономіки запропонував ввести додаткову спеціальну мито на електроенергію і всі типи вугілля (крім антрацитового та коксівного) для потреб енергетики і металургійної промисловості - у розмірі 65%.

відео дня

Дане рішення міністрами було прийнято одноголосно - з можливістю його доопрацювання протягом трьох діб.

Нагадаємо, раніше, 25 грудня 2019-го, український президент Володимир Зеленський підписав закон, що вносить зміни в закон "Про ринок електричної енергії" (№ 330-ІХ). Документом було встановлено заборону на продаж та/або постачання електричної енергії з РФ. Разом з тим, український уряд отримав право скасовувати таку заборону на певний термін з метою запобігання надзвичайної ситуації у об'єднаній енергосистемі України.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти