В Грузії після сходження на гору загинув український альпініст

5 вересня 2021, 16:50
Трагедія сталася в регіоні Верхня Сванетія, на північному заході Грузії.
Петро Борис
Петро Борис загинув у Грузії / Facebook

У Грузії загинув 36-річний український альпініст Петро Борис. Трагедія трапилася після сходження на гору Тетнульд в регіоні Верхня Сванетія, на північному заході Сакартвело. Чоловік був пластуном і невтомним мандрівником.

"З глибоким сумом повідомляємо про загибель пластуна Петра Бориса. Висловлюємо щирі співчуття дружині Юліанні Борис, рідним і близьким", – повідомила Національна Скаутська Організація Пласт, активним членом якої був Борис.

Повідомляється, що трагедія сталася на горі Тетнульд (вершина у відрогу Безенгійської стіни, головного Кавказького хребта в регіоні Верхня Сванетія, знаходиться за 2 км на південь від вершини Гестола і кордону Росії – ред.). Її висота – 4852 м. Попередньо відомо, що чоловік загинув після завершення сходження.

Що відомо про Петра Бориса

  • Чоловік був членом куреня "Вовки" та активним учасником пластових заходів та таборів.
  • Петро Борис родом з містечка, у Львівській області.
  • Дружина Петра, Юлія Борис, написала у Фейсбуці, що попередньо парастас планують у вівторок, 7 вересня. Також вечір пам'яті запланували на вечір суботи, 11 вересня.
  • Перед тим дружина написала, що загибель Петра Бориса – "нещасний випадок".

Раніше повідомлялося, що українська альпіністка Ірина Галай підкорила найнебезпечнішу у світі "гору вбивцю". Наша землячка розвінчала міф, що на неї можуть піднятися виключно професіонали, як до цього вважалося у світі альпінізму. Іра стала першою українкою, якій вдалося зійти на К2.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти