У британській розвідці назвали основний напрямок наступу російських сил

4 червня 2024, 16:00
416
Російські сили не змогли досягти значних успіхів, кажуть у розвідці Британії.
Російські військові, Вовчанськ
Названо напрямок наступу окупантів РФ / міноборони РФ, ДСНС України в Харківській області

Протягом останніх трьох діб сектор Авдіївка-Покровськ на Донеччині залишався основним напрямком зусиль російських сил, водночас окупанти не досягли значних успіхів, вважають у британській розвідці.

"Сектор Авдіївка-Покровськ залишався ймовірним основним напрямком зусиль російських сил протягом останніх 72 годин, з високим рівнем оперативної активності. Російські сили домоглися незначних успіхів у північній частині цього сектору в напрямку сіл Сокіл і Євгенівка. По паралельній осі приблизно за 3 км на південь російські сили, ймовірно, наближаються до околиць села Новоселівка Перша", - ідеться у звіті, опублікованому в соцмережі Х Міністерства оборони Сполученого королівства у вівторок.

Крім цього, незважаючи на інтенсивні атаки на українські позиції на захід від села Нетайлове, російські сили не змогли досягти значних успіхів. Також ЗСУ відбили російські атаки на село Невельське, яке залишається під контролем українських Сил оборони.

відео дня

"Протягом наступного тижня цей сектор (Авдіївка-Покровськ - ред.), імовірно, залишатиметься зоною підвищеної оперативної уваги, оскільки російські сили намагаються зберегти оперативний темп в умовах важких втрат", - зазначають у розвідці.

Скріншот
/ @DefenceHQ

Наступ РФ 2024 - останні новини за темою

Раніше повідомлялося про те, що окупанти просунулися у двох областях України. Військові аналітики відзначають просування ворога у двох областях України.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що окупанти просунулися на сході. Ресурс DeepState повідомив про уточнення лінії зіткнення в Донецькій області.

Як повідомлялося раніше, Володимир Зеленський назвав гарячі точки на Харківщині. На полі бою все вирішують сміливість і стійкість українських бійців, які відбивають атаки російських окупантів, сказав президент Володимир Зеленський.

Наступ Росії 2024

Начальник Головного управління розвідки Міністерства оборони Кирило Буданов прогнозує, що РФ може піти в наступ на фронті найближчими місяцями. За його словами, дати відсіч ворогові без військової допомоги союзників Україні буде "катастрофічно важко".

Військовий експерт, полковник запасу СБУ Михайло Притула вважає, що окупанти можуть піти в новий наступ. Багато хто не виключає просування в напрямку Харкова. Постійні обстріли можуть вказувати на підготовку росіян.

Військовий експерт Михайло Самусь заявив, що РФ готує новий наступ на травень-червень, оскільки збирає резерв із контрактників.

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти