Вже готові графіки відключень світла: чи довго триватимуть блекаути восени

10 вересня 2023, 12:46
В Україні в окремих регіонах розробили графіки відключення світла, які можуть бути введені вже з 1 жовтня.
Відключення світла
Відключення світла можуть початися с 1 жовтня/ колаж Главред, фото УНІАН

Місцева влада та ресурсопостачальні організації вже розробили графіки відключення світла у регіонах України - і подекуди їх можуть застосовувати з 1 жовтня. Про це повідомляє портал "Оглядач".

Також повідомляється, що відключення електроенергії може початися з новими атаками росіян – через які можливі проблеми з розподілом або генерацією електроенергії в Україні.

Чи будуть відключення світла

Цілком ймовірно, так - будуть. Однак при кращому з можливих розкладів вони будуть застосовуватися в період пікових навантажень і не для всіх.

відео дня

Зараз в Україні, за даними Міненерго, відновили близько 70% пошкоджених ТЕС і ТЕЦ. І, звичайно ж, підготовка до зими триватиме до жовтня. Тобто ще час збільшити відсоток відремонтованих об'єктів енергосистеми. Але ситуація як і раніше складна і енергетики не беруться точно прогнозувати, якими будуть відключення і як довго вони триватимуть.

"Підготовка до зими ще триває, до листопада у нас є час, щоб підготуватися, зокрема для проходження складних сценаріїв, які можуть бути обумовлені обстрілами російських військ", — заявив керівник комітету Ради з питань енергетики та ЖКГ Андрій Герус.

За його словами, Україна увійде в опалювальний сезон приблизно з тими ж потужностями, що і в минулому році. Однак питання полягає не тільки в тому, чи вистачить генерації струму, але і в можливостях його розподіляти. тут все залежить від того, як РФ атакуватиме енергетичну інфраструктуру України взимку.

Які можуть бути відключення світла в Україні

Графіки відключень в більшості регіонів вже розробили. Наприклад, у Львівській області їх введуть з 1 жовтня (діяти вони почнуть тільки за розпорядженням держкомпанії "Укренерго" і при необхідності скоротити споживання). А тривалість відключень може становити до 2 годин поспіль і до 4 годин на добу в цілому.

У Полтавській області, як зазначають у ПОДА, може бути шість черг відключення електроенергії. Крім того, графіки аварійних і планових відключень вже розробили в "Вінницяобленерго". Щодо тривалості знеструмлення їх періодичність може коливатися від 2 до 4 годин поспіль.

Як кажуть чиновники, приблизно така ж ситуація - в інших регіонах України.

Нагадаємо, раніше керівник Центру військово-правових досліджень Олександр Мусієнко припустив, що в осінньо-зимовий період країна-агресор Росія може посилити обстріли України із застосуванням ракет і дронів. Окупанти битимуть як по об'єктах цивільної інфраструктури, так і по військових об'єктах. Мусієнко вважає, що РФ може повторити сценарій осені 2022.

Також Мусієнко розповів, які саме дрони виробляє Росія і для чого агресору потрібне масштабне виробництво.

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти