Знищили "жирну" ціль: в ГУР розкрили деталі пожежі на аеродромі в Самарі

17 квітня 2024, 11:52
За даними ГУР, вартість знищеного російського багатоцільового гелікоптера Мі-8 може коливатись в межах від 10 до 15 мільйонів доларів.
Знищили 'жирну' ціль: в ГУР розкрили деталі пожежі на аеродромі в Самарі
В ГУР розкрили деталі пожежі на аеродромі в Самарі / Колаж Главред, фото: скріншот із відео

В російській Самарі на аеродромі "Кряж" було знищено багатоцільовий гелікоптер Мі-8. Про це йдеться у повідомленні Головного управління розвідки.

"17 квітня 2024 року на аеродромі "Кряж" у місті Самара знищено транспортний вертоліт Мі-8. Агресор використовував вказаний гелікоптер у війні проти України для перевезення зброї та особового складу", - повідомили в ГУР.

Зазначається, що вартість такого типу вертольота може коливатися від 10 до 15 мільйонів доларів.

відео дня

Що за вертоліт Мі-8?

Мі-8 - радянський багатоцільовий вертоліт, розроблений конструкторським бюро імені Міля на початку 1960-х років. Мі-8 - і його модифікації - наймасовіший дводвигуновий гелікоптер у світі (загалом побудовано понад 17 тисяч екземплярів усіх модифікацій), повідомляє портал "Вікіпедія".

"Бавовна" в Росії - удари по російській авіації

Нагадаємо, як раніше повідомляв Главред, 5 квітня Сили оборони України атакували відразу 3 аеродроми на території РФ, серед яких був аеродром Енгельс-2. У результаті були серйозно пошкоджені російські бомбардувальники Ту-95МС, зокрема, на аеродромі Енгельс-2 було пошкоджено щонайменше три таких літаки. У результаті атак загинули 7 окупантів, серед яких можливо були пілоти літаків.

Крім того, Служба безпеки України разом з військовими та Силами оборони здійснила атаку на аеродром Морозовськ в Росії. У результаті атаки було знищено щонайменше 6 літаків противника, а ще 8 зазнали серйозних пошкоджень.

Також, стали відомі подробиці удару по російським військам у Єйську Краснодарського краю. Дрони Головного управління розвідки Міністерства оборони України уразили 4 російські літаки Су-30, два військово-транспортні літаки і літак-амфібію.

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти