"Розумні такі, прям капець": працівниця Укрпошти відмовилася обслуговувати українською і викликала копів

18 лютого 2021, 19:44
Ще один епізод в низці скандалів, які викликані недавно набрав чинності законом про функціонування української мови як державної.
Укрпошта
Працівниця Укрпошти відмовилася обслуговувати українською / УНІАН

У Кривому Розі працівниця держкомпанії Укрпошта відмовилася обслуговувати відвідувача українською мовою. Більш того, жінка в порушення інструкцій в умовах епідемії коронавірусу COVID-19 працювала без маски. Відповідне відео було опубліковано в мережі.

"Ви не маєте права мене знімати. Я ще раз кажу: ви не маєте права мене знімати, вийдіть звідси. Я розмовляю, як мені зручно. Ніхто, ні якою мовою не забороняв мені розмовляти всі такі розумні, прям капець", — влаштувала жінка перепалку з клієнтом.

Незадоволений клієнт пообіцяв відправити ролик зі скаргою на дію жінки керівництву Укрпошти. А вона у відповідь викликала патруль поліції.

"Про Укрпошту не здивувався. А коли випадково прочитав опис, то випав. Підтверджую, у нас в Кривбасі дичину з Укрпоштою. Сидять совки й щось собі під ніс бубонять. Це не моє відділення, але все аналогічно", - прокоментував Користувач Troll Quantum.

'Розумні такі, прям капець': працівниця Укрпошти відмовилася обслуговувати українською і викликала копів

"Свідомо відмовилася спілкуватися державною мовою, попри прохання клієнта. Треба відсилати відео і заяву уповноваженому із захисту державної мови", - написав користувач Alex Meln.

'Розумні такі, прям капець': працівниця Укрпошти відмовилася обслуговувати українською і викликала копів

"Чому вона думає, що її як працівника пошти при виконанні обов'язків не можна знімати? Штраф за відсутність маски, відмова обслуговувати державною мовою, свідомо неправдивий виклик поліції (вона ж збрехала і сказала - що клієнт "буйний")", - написав користувач Cloud Man.

'Розумні такі, прям капець': працівниця Укрпошти відмовилася обслуговувати українською і викликала копів

читайте також"Патріотики з зал*пи, від'*біться": школярка з Києва обматерила українську мову

Нагадаємо, раніше повідомлялося:

  • Мешканка Дніпра Ганна Счасна-Гарус написала в Facebook про те, що в одному з міських кафе співробітниця в категоричній формі відмовилася обслуговувати її українською мовою - як то вимагає новий мовний закон.
  • Счасна-Гарус стверджувала, що бариста заявила їй: "нічого не розумію, що таке "тістечко". Я буду краще вчити французьку. Дніпро російське місто було завжди".
  • Наступного дня стало відомо, що власниця кафе звільнила співробітницю.
  • До того керівництво мережі супермаркетів Novus в Києві звільнило касирку, на яку надійшла скарга від покупниці ‒ в тому, що та відмовилася обслуговувати її українською мовою.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти