У Дніпрі звільнили співробітницю кафе, яка говорила "Дніпро - російське місто"

17 лютого 2021, 16:40оновлено 17 лютого 2021, 20:12
Як розповіла власниця закладу, надалі вона хоче і планує обов'язково наймати на роботу персонал з хорошим знанням української мови.
Кава
У Дніпрі звільнили відмовилася обслуговувати клієнтку на українському баристу / УНІАН

У Дніпрі баристу з кафе Coffein, яка відмовилася обслуговувати клієнтку українською мовою, звільнили з роботи. Про це повідомляє місцевий портал 49000 з посиланням на власницю закладу Ірину Прудку.

Сама бізнесвумен стверджує, що надалі буде набирати персонал зі знанням української мови. Проте Прудка стверджує, що не повністю підтримує позицію клієнтки.

"Я не на стороні клієнтки. Я вважаю, що людина може говорити російською. Можливо, потрібно було почати розмову українською, але, якщо вона її не знає, то навіщо мову паплюжити й принижувати нашу Україну. Тому ми будемо шукати україномовних офіціантів і барист, і потім будемо починати свою роботу", ‒ сказала бізнесвумен.

читайте такожУ Миколаєві депутат на сесії порушив мовний закон - мер знайшов вихід

Нагадаємо, раніше повідомлялося:

  • Мешканка Дніпра Ганна Счасна-Гарус написала в Facebook про те, що в одному з міських кафе співробітниця в категоричній формі відмовилася обслуговувати її українською мовою - як то вимагає новий мовний закон.
  • Счасна-Гарус стверджувала, що бариста заявила їй: "нічого не розумію, що таке "тістечко". Я буду краще вчити французьку. Дніпро російське місто було завжди".
  • До того керівництво мережі супермаркетів Novus в Києві звільнило касирку, на яку надійшла скарга від покупниці ‒ в тому, що та відмовилася обслуговувати її українською мовою.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти