Українському матросу віддячили за збитий літак РФ вартістю $40 млн

24 травня 2022, 17:45
Дмитро точним пострілом з "голки" вразив російський Су-34
Українському матросу віддячили за збитий літак РФ вартістю $40 млн
Українського матроса віддячили за збитий літак РФ вартістю $40 млн / скріншот

Міністр оборони Олексій Резніков нагородив іменною вогнепальною зброєю військовослужбовця ВМС ЗСУ старшого матроса Дмитра Тамілова, який точним пострілом з ПЗРК знищив російський літак-бомбардувальник вартістю 40 млн. доларів.

Дмитро виконував бойові завдання по захисту морського узбережжя України. Коли в небі з'явилися два ворожих Су-34, він зрозумів, що одним польотом вони не обмежаться, повідомили в прес-службі Міноборони України.

"Вже на другому колі, як тільки один з літаків з'явився в поле зору, Дмитро здійснив пуск з ПЗРК "Ігла". Наш моряк не просто знищив ворожий бомбардувальник, а й врятував 25 побратимів свого судна. За хоробрість старший матрос також нагороджений відзнакою Президента "За військову службу України", - йдеться в повідомленні.

відео дня

Раніше ми розповідали про інженера окремого батальйону матроса Віталія Скакуна. Він пожертвував своїм життям, щоб підірвати Генічеський автомобільний міст і зупинити просування танкової колони росіян.

читайте такожУ Львові врятували 15-річну харків'янку, яка потрапила під обстріл фосфорними бомбамиЙого героїчний вчинок значно сповільнив просування ворога, що дозволило підрозділу передислокуватися і організувати оборону.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти