Українська розвідка назвала нове місто, в районі якого окупанти готують головний удар

17 квітня 2022, 23:20
Окупанти просто змінюють тактику в різних місцях наступу.
війна, війна в Україні, війна Чернігів
Війна в Україні / Главред

Незважаючи на відступ з північного сходу України, ворог концентрує свої сили на Донбасі і півдні, готуючи головний удар по українським воїнам в районі міста Ізюм.

Як заявив начальник Головного управління розвідки України Кирило Буданов, українські захисники готові до такого розвитку подій і дадуть гідну відсіч загарбникам.

За його словами, не можна розділяти нинішнє військове протистояння з Росією на етапи або стадії. Окупанти просто змінюють тактику в різних місцях наступу.

"Чим відрізняється тактика, яку вони зараз застосовують, порівняно з першими днями війни? Відповідь проста: вони почали концентрувати зусилля на певних для них ділянках прориву. Основним напрямком зараз є атака з міста Ізюм. Це найголовніша точка, в якій вони максимально концентруються і будуть намагатися далі наступати", – зазначив глава ГУР.

читайте такожУкраїна не відмовиться від сходу і битиметься за Донбас: Зеленський поставив різку умову Росії

Битва України і Росії за Донбас

У США зробили прогноз про наступ Росії на Донбас вже в найближчі дні. Американці вважають, що в регіоні очікуються запеклі наземні бої. Вашингтон у зв'язку з цим проводить роботи із Заходом щодо прискорення поставок зброї силам оборони України.

Координатор групи Інформаційний спротив Костянтин Машовець заявив, що армія України провела тактичну контратаку на ділянці між Святогірськом і Кремінною на Донбасі. Військам вдалося відкинути ворога в районі Кремінна-Рубіжне. Крім того, їм вдалося створити загрозу лівому флангу Ізюмського угруповання противника, просунувшись у бік річки Оскол.

Заступник Міністра оборони Ганна Маляр розповіла про те, що окупанти Росії продовжують стягувати війська і техніку на Донбасі. Але вони не можуть організувати наступ. Ворожі атаки блокують ЗСУ, які ведуть потужне стримування ворога.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти