Українців труять небезпечним фальсифікатом: які продукти в зоні ризику

27 травня 2021, 19:43оновлено 27 травня 2021, 20:35
Серед продуктів, які фальсифікують найчастіше - жири та олії, риба та продукти з неї, м'ясо та м'ясопродукти тощо.
Ціни на продукти
В Україні багато фальсифікату-експерт / УНІАН

Лише за три місяці 2021 року в нашій країні вилучили з обігу 8600 кілограмів фальсифікованих молокопродуктів, м'яса і м'ясопродуктів, риби. Небезпечні продукти, які не відповідають вимогам і стандартам якості, виявили навіть у шкільних їдальнях, заявила в Facebook голова Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів Владислава Магалецька

"Фальсифікат в нашій країні зараз - це проблема номер один. У тому числі – це наслідок пандемії, яка вдарила по кишенях українців і активізувала ділків", – написала вона.

Держслужба щорічно вилучає з обігу тисячі кілограмів фальсифікованих продуктів. Щоб виправити ситуацію, на думку Магалецької, необхідно посилити заходи контролю в першу чергу в навчальних закладах, де небезпечними продуктами годують дітей.

відео дня
Українців труять небезпечним фальсифікатом: які продукти в зоні ризику

"Серед продуктів, які фальсифікують найчастіше - жири та олії, риба та продукти з неї, м'ясо та м'ясопродукти тощо. Пам'ятайте про це, коли раптом захочете придбати дешеву імпортну оливкову олію або хамон в місці, де постійно "зламаний" касовий ап арат", – написала чиновниця.

  • Як повідомляв Главред, експерт з якості та безпеки харчових продуктів Марія Янчик розповіла, як правильно обрати торт. Перш за все вона порадила звернути увагу на склад - чим менше інгредієнтів, тим краще.
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти