Загроза для України: Північний потік-2 можуть запустити ще до сертифікації

23 жовтня 2021, 22:03
Зеркаль зазначила, що до запуску Північного потоку-2 до сертифікації може спонукати енергетичну кризу.
Північний потік-2
Північний потік - 2 / Reuters

Росія завжди використовує кризові ситуації для досягнення своїх цілей. Саме тому зараз існує велика ймовірність того, що Європа може схвалити запуск Північного потоку-2 без сертифікації.

Як розповіла радник міністра енергетики України Олени Зеркаль, такий ризик дійсно існує.

Зеркаль зазначила, що до запуску Північного потоку-2 до сертифікації може спонукати енергетичну кризу, яка утворилася в Європі.

"Якщо не будуть запропоновані інші варіанти вирішення цієї кризи, можливо Європа піде на це", - сказала вона.

Зеркаль нагадала, що в кінці наступного тижня повинна пройти зустріч лідерів G20. До порядку включено питання подолання енергетичної кризи.

"Росія завжди користується кризовими ситуаціями. І цей рerfect storm( ідеальний шторм - ред.), який зараз ми бачимо, використаний (президентом Росії Володимиром – ред.) Путіним дуже добре", – додала представник Міненерго.

читайте такожГаз як зброя Путіна і криза в Європі: в ЄС закликали до блокади запуску Північного потоку-2

Позиція США щодо Північного потоку-2

21 липня США і Німеччина домовилися про угоду щодо газопроводу Північний потік-2. Згідно із заявою сторін, Вашингтон відмовляється від санкцій проти російського трубопроводу, а Німеччина повинна гарантувати продовження договору Газпрому і Нафтогазу на транзит газу через територію України ще на 10 років.

Палата представників Конгресу США затвердила поправки, а пізніше і проголосувала за оборонний бюджет держави на майбутній рік. Документ передбачає зобов'язання для президента Джо Байдена запровадити санкції проти всіх учасників проекту Північний потік-2 в 15-денний термін після вступу норми в силу. Очікується версія оборонного бюджету з боку Сенату. Якщо обидві палати проголосують закон, документ відправлять на підпис президенту Байдену.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти