Удар Гарпуном по Кримському мосту: експерт розкрив кращий сценарій ЗСУ

12 липня 2022, 12:31
607
Ефективність ураження Керченського мосту залежить від максимального скорочення дистанції від пуску до ураження.
Кримський міст
Кримський міст / Фото twitter.com/Krymsky_bridge

Для знищення побудованого в захопленому РФ Криму Керченського мосту можливо задіяти ракети Нептун або Гарпун, заявив військовий експерт Олександр Коваленко.

"Ефективність ураження такого об'єкта як Керченський міст в першу чергу залежить від максимального скорочення дистанції від пуску до ураження, щоб засоби ППО не спрацювали досить якісно", - підкреслив він в ефірі проекту FreeДом.

У зв'язку з цим співрозмовник звернув увагу на контрнаступ ЗСУ в Херсонській області, де є просування по ряду населених пунктів.

"Фактично всі ті сили і засоби, які можуть застосувати російські військові для запобігання подібного роду удару, вони вже застосовують. Це створення ешелованого ППО, барж з радіолокаційними пастками", - зазначив він.

Водночас експерт нагадав, що російська ППО виявилася безсила перед знищенням ЗСУ крейсера Москва.

"Ми зараз бачимо ситуацію з тимчасово окупованими територіями, які також покриті ешелонованим ППО, але це не допомагає проти HIMARS", - додав Коваленко.

читайте такожВідомий астролог назвав дату, коли буде знищено Кримський міст

Нагадаємо, раніше колишній головнокомандувач Об'єднаних Збройних сил НАТО в Європі Філіп Брідлав заявив, що Україна має законне право атакувати Кримський міст, оскільки він споруджений на захопленій Росією території.

У свою чергу колишній заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб Георгій Тука заявив про те, що Росія може застосувати ядерну зброю, якщо з Кримським мостом щось трапиться.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти