У Зеленського зізналися, хто стане основою другої хвилі контрнаступу ЗСУ

4 вересня 2022, 00:17
За словами Арестовича, йти в контрнаступ відтепер будуть спеціально навчені українські бійці.
ВСУ Арестович
Хто стане основою контрнаступу ЗСУ / Колаж УНІАН

Основою другої хвилі контрнаступу ЗСУ стануть українські військові, яких наразі навчають іноземні інструктори, йдеться в заяві радника Офісу президента Олексія Арестовича в ефірі Фейгін Live.

"Добре навчений піхотинець дорожче за HIMARSа, базово навчений. І ті, кого готують зараз в Англії фінські, датські, шведські, канадські та англійські інструктори, ось вони, ці товариші і будуть основою другої хвилі наступу. І вони будуть підготовлені краще російських "зк" (ув'язнених - Ред.) і найнятих військових пенсіонерів та інших, кого тиждень готують і відразу кидають в бій, і які масово гинуть як мухи", - зазначив Арестович.

Контрнаступ ЗСУ на півдні

ЗСУ 29 серпня прорвали першу лінію оборони під окупованим російськими загарбниками Херсоном. Українські військові повідомили, що на Херсонщині окупаційні війська відійшли від своїх позицій, десантники країни-агресора РФ тікають з поля бою.

Пізніше у ЗСУ закликали до тиші на інформаційному фронті щодо поширення інформації, яка стосується Подій на півдні країни. Новинний ажіотаж може перешкодити контрнаступу ЗСУ, заявили в українських Збройних силах.

У британській розвідці підтвердили, що Україна вже досягла певних успіхів під час наступу на російських окупантів на півдні. Так, ЗСУ вдалося відсунути лінію фронту у деяких районах на певну відстань.

2 вересня в ОК "Південь" розповіли, що на півдні тривають позиційні бої, метою яких є поліпшення становища по лінії фронту. Українські воїни в цей день завдали успішних ударів по поромній переправі поблизу села Львове і по двох районах зосередження сил і засобів противника. ЗСУ вдалося порушити логістику російських окупантів.

У ЗСУ зазначили, що окупанти вже не можуть підтягувати свої резерви на захоплені території Херсонщини - була підірвана їхня логістика. У загарбників ще залишилися деякі транспортні шляхи, по яких вони можуть рухатися, проте всі вони знаходяться під вогневим контролем ЗСУ.

За інформацією Олексія Арестовича, російські окупанти 2 вересня вперше після удару ЗСУ по одному зі спецпідрозділів не порахували своїх убитих.

Читайте також

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти