У Кравчука нагадали РФ і "ЛДНР" про умови договору щодо Донбасу

3 березня 2021, 19:12оновлено 3 березня 2021, 22:51
Глава української делегації в ТКГ відреагував на інформацію про дозвіл бойовикам вести вогонь по ЗСУ.
Леонід Кравчук
Кравчук висловив протест проти дозволу бойовикам відкривати попереджувальний вогонь / УНІАН

Глава української делегації в Тристоронній контактній групі з врегулювання конфлікту на Донбасі Леонід Кравчук зробив заяву у зв'язку з публікацією рішення так званої "народної міліції ДНР" про дозвіл бойовикам вести вогонь по позиціях українських військових.

Як йдеться в заяві пресслужби української делегації в ТКГ, дозвіл на обстріли позицій підрозділів операції Об'єднаних сил бойовиками "ДНР" Україна розцінює як загрозу одностороннього виходу РФ з перемир'я.

"Позиція глави української делегації: ми розцінюємо дану заяву як загрозу одностороннього виходу російської сторони з режиму припинення вогню і загрозу виконання Мінських домовленостей. Консультації тривають", - наголошується в повідомленні.

читайте такожКравчук назвав головну причину ескалації війни на Донбасі

Крім того в ТКГ відзначили, що Росія повинна виконувати всі домовленості, узгоджені в рамках нормандського і Мінського форматів. Це є ключовим фактором просування мирного процесу на Донбасі.

При цьому, в рамках засідання Тристоронньої контактної групи на рівні глав делегацій сторони попередньо домовилися про створення робочої групи з моніторингу екологічної ситуації на Донбасі, повідомляє українська делегація в ТКГ.

"Сторонам вдалося попередньо домовитися про створення робочої групи з моніторингу екологічної ситуації в районі конфлікту, в яку повинні увійти міжнародні експерти та профільні представники ТКГ з економічної підгрупи", - сказано в повідомленні української делегації на сторінці в Telegram.

У той же час, українська делегація продовжує наполягати на необхідності досягти домовленості в рамках ТКГ про допуск інспекторів Міжнародного агентства з атомної енергії (МАГАТЕ) на тимчасово окуповані території ОРДЛО.

Переговори щодо Донбасу - про що раніше повідомляв Главред:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти