У Кравчука назвали терміни завершення війни на Донбасі

28 лютого 2021, 01:30
Метою Росії є заморожений конфлікт, впевнений Сергій Гармаш.
Руйнування, Донбас, Донецьк, Луганськ
/ informator.su

Член української делегації в Тристоронній контактній групі по Донбасу Сергій Гармаш окреслив ймовірні терміни відновлення контролю Києва над окупованими районами на Донбасі.

Як підкреслив він в ефірі каналу Україна 24, метою Росії є заморожений конфлікт, що невигідно Україні. Водночас, на його думку, десятки років конфлікт тривати не буде.

"Я аналізував це питання, і подумав, що колишня наша влада не прагнула вирішити конфлікт – не зі злого наміру, а не вірила або не бачила таких можливостей. Мені здається, нинішня влада вірить у таку можливість, вона бачить мінливі геополітичні та економічні умови Росії, і трошки рухається до цього. Не хочу робити прогнози, але думаю, реальна перспектива - найближчі 10 років як мінімум у нас є, щоб звільнити Донбас", - вважає учасник ТКГ.

Він пояснив, що ключ до миру знаходиться в руках РФ, але ситуація не зміниться, поки Росія не захоче вийти з Донбасу, зберігши обличчя.

"Наше завдання - просто створювати умови, коли Росія може захотіти вийти, тобто постійно цілеспрямовано послаблювати противника по всіх фронтах і використовувати ті геополітичні можливості, які час від часу виникають і є зараз", - додав Гармаш.

Переговори по Донбасу:

Агресія РФ у Криму та на Донбасі

У 2014 році Росія захопила український Крим, провела там "референдум" та оголосила півострів своєю територією.

У цьому ж році на сході України бойовики, яких підтримує РФ, захопили частину Донецької та Луганської областей і створили самопроголошені "ДНР" та "ЛНР".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти