У Кабміні пояснили, чому Путін погодиться на участь США у перемовинах щодо Донбасу

25 лютого 2021, 17:23оновлено 25 лютого 2021, 17:59
Києву слід поспішити в тому випадку, якщо влада має намір підключити Вашингтон до перемовин щодо Донбасу, вважає Олексій Резніков.
Олексій Резніков
У США є повноваження для того, щоб стати учасником перемовин щодо Донбасу - Резніков / УНІАН

Україні слід підключити США до Нормандського формату вже найближчим часом у тому випадку, якщо Вашингтон зацікавлений в участі у перемовному процесі з врегулювання російсько-українського конфлікту на Донбасі. Російський президент Володимир Путін ймовірно погодиться з таким варіантом розвитку подій, заявив в інтерв'ю виданню Голос Америки віцепрем'єрміністр з питань окупованих територій Олексій Резніков.

За його словами, Україна розглядає можливість, за якої Вашингтон може приєднатися до перемовин щодо Донбасу. США мають право вести на дискусію в такому форматі, яка підтверджується Будапештським меморандумом і повноваженнями ОБСЄ. При цьому президент РФ Володимир Путін в такому випадку зможе почути серйозні аргументи, які зрозуміють у Москві.

"Право Сполучених Штатів брати в цьому участь підтверджується Будапештським меморандумом, а також тим, що ця країна є офіційним членом ОБСЄ. Тому їх представники можуть бути учасниками і у нормандському і мінському форматі в якості модераторів або координаторів абсолютно легітимно", - сказав Резніков.читайте такожУкраїна планує взяти під контроль кордон з Росією на Донбасі до 2025 року

Більш того, він вважає, що Путін "мріє сісти за один стіл зі світовими лідерами", тому не виступатиме проти такого формату дискусії. Однак якщо Україна прагне до перезавантаження Нормандського формату на таких умовах, то це потрібно буде зробити вже найближчим часом.

"Тому що якщо цього не станеться, потім буде важко до цього повернутися. І буде стагнація цього процесу", - додав Резніков, підкресливши, що він особисто не розмовляв з представниками адміністрації Байдена.

Війна Росії та України на Донбасі

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти