Резніков назвав сценарій виходу з глухого кута Мінських угод

25 лютого 2021, 18:27
Перемовини щодо Донбасу в рамках Мінського процесу заблоковані з липня, заявив Олексій Резніков.
Резніков
Мінські угоди мають бути переглянуті - Резніков / УНІАН

Перемовний процес з врегулювання конфлікту Росії та України в рамках Мінського процесу фактично заблоковано з липня. Російська сторона висуває дивні вимоги, на виконання яких Київ йти не має наміру. Щоб вирішити проблему, лідерам країн Нормандського формату, можливо, за участю США і Великобританії, потрібно ретельно вивчити всі пункти Мінських угод, заявив в інтерв'ю Голос Америки міністр з питань окупованих територій Олексій Резніков.

За його словами, ще з літа перемовини в рамках "Мінська" не працюють. Дискусії між сторонами немає - росіяни висувають вимоги, які Україна виконувати не планує.

"З липня практично заблоковано мирний перемовний процес на Мінському майданчику. Припинені будь-які дискусії, є просто сутички і дивні вимоги. Ось наприклад - "нехай парламент України прийме постанову, якою визнає Мінські угоди, а президент Зеленський її підпише. Ми Вам текст постанови напишемо", - сказав Резніков.

Також міністр додав, що Мінські угоди - це не Міжнародний договір, тому його виконання не є обов'язковим. Однак Київ не відмовляється від домовленостей і вимагає, щоб вони були виконані на принциповій основі, яка передбачає в першу чергу виведення військ і військової техніки, і тільки потім реалізацію політичної складової, що включає вибори у ОРДЛО.читайте такожУкраїна планує взяти під контроль кордон з Росією на Донбасі до 2025 року

Варіантом виходу з ситуації він бачить перегляд Мінських угод за участю країн Нормандського формату, а також інших міжнародних посередників – наприклад, США і Великобританії. Ті пункти, які складно виконати, слід змінити.

"Простими словами сісти з олівцем за стіл лідерам Нормандського формату (можливо, із залученням іноземних партнерів, наприклад, США і Великобританії) і пройтися по кожному пункту: реалістично-нереалістично. І коли б прийшли в пункт 9, сказали б: "нереалістично, давайте його перепишемо", - підкреслив Олексій Резніков.

Перемовини щодо Донбасу

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти