Трагедія в Полтаві: через дії РФ рятувальники не могли одразу допомогти людям - Каплін

3 вересня 2024, 18:11
504
Депутат Полтавської міської ради наголосив, що внаслідок російського обстрілу всі лікарні міста заповнені пораненими.
Трагедія в Полтаві: через дії РФ рятувальники не могли одразу допомогти людям - Каплін
Через дії РФ рятувальники не могли одразу допомогти постраждалим у Полтаві / Колаж Главред, фото: УНІАН, скріншот із відео

Після російського удару із застосуванням балістичного озброєння по Полтаві 3 вересня рятувальники не могли почати розбір завалів та пошук постраждалих через повторні повітряні тривоги протягом наступної години. Про це в ефірі телеканалу "Київ24" повідомив депутат Полтавської міської ради Сергій Каплін.

За його словами, станом на зараз всі лікарні міста заповнені пораненими.

"Усі абсолютно лікарні забиті пораненими. Всі операційні столи зайняті, вся армія наших медиків ... не жаліючи себе для того, щоб рятувати кожне життя", - вказує він.

відео дня

Депутат додає, що станом на 15:00 було відомо про 41 загиблого та майже 200 поранених внаслідок російського обстрілу.

"Тривога пролунала якраз на момент вибуху. Там був дуже короткий період, протягом якого дуже важко було зреагувати і дістатися бомбосховища. Друге, тривога потім поновлювалася кілька разів протягом години. Таким чином росіяни не давали можливості рятувати цих людей", - вказує він.

Депутат наголошує, що весь цинізм дій росіян полягав в тому, що внаслідок удару була значна кількість загиблих та поранених, а ворог знову і знов робив спроби атакувати.

"Я там був на цьому майданчику. Безпосередньо біля цих подій в епіцентрі. Ці люди (рятувальники - ред.) були вимушені бігти в укриття, переривати рятувальні дії", - резюмував він.

ОТРК Іскандер

Сімейство російських оперативно-тактичних ракетних комплексів. Розроблено науково-виробничою корпорацією Конструкторське бюро машинобудування в місті Коломні Московської області, передає Вікіпедія.

Основне призначення ракетних комплексів Іскандер - це знищення систем ППО і про противника, а також найважливіших об'єктів, що прикриваються ними, на дальностях до 500 км.

На думку The National Interest, ОТРК Іскандер є найнебезпечнішою зброєю ЗС РФ, оскільки має дуже низький бар'єр неядерного застосування, а велика дальність ракет та їхні можливості подолання ППО може одразу ж призвести до величезних збитків у разі нанесення ударів по аеродромах, логістичних центрах тощо. Експерти порівнюють масоване застосування ОТРК Іскандер за масштабом збитку з наслідком бомбардувань авіації НАТО.

Удар по Полтаві 3 вересня - що відомо про наслідки

Нагадаємо, як раніше повідомляв Главред, 3 вересня росіяни завдали удару балістичними ракетами по Полтаві, спричинивши значні втрати серед мирного населення — загинуло багато людей, а понад 180 отримали поранення. Ракети влучили у навчальний заклад та сусідню лікарню, частково зруйнувавши одну з будівель Інституту зв'язку. Люди опинилися під завалами, про що повідомив президент України Володимир Зеленський.

Окупанти вдарили по Полтаві, влучивши у навчальний заклад і лікарню. Кількість загиблих і поранених різко зросла. За даними, оголошеними Оленою Зеленською, станом на 16:15 загинуло щонайменше 47 осіб, а поранено 206.

Пресслужба Повітряних Сил у коментарі ЗМІ зазначила, що тривога перед ударом була оголошена через загрозу балістики. Проблема в тому, що ракети долітають до прикордонних з РФ областей за кілька хвилин, тому важливо оперативно реагувати на сигнали повітряної тривоги, особливо у прифронтових регіонах.

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти