Там є азовці: Україна та РФ провели обмін тілами загиблих військових

7 червня 2022, 10:04оновлено 7 червня 2022, 11:15
Україна і Росія передали один одному тіла 160 військовослужбовців.
Азовсталь, Орест
Росія передала Україні тіла загиблих захисників Азовсталі / twitter.com/Kozatsky_D / полк "Азов"

Україна і Росія провели обмін тілами загиблих військових. Загалом було обміняно 160 тел.серед загиблих є бійці полку "Азов". Про це заявила прессекретар полку Ганна Головко, повідомляє Associated Press.

До Києва були передані тіла українських військових, які загинули під час боїв на території заводу "Азовсталь" в Маріуполі.

Обмін стався в Запорізькій області. За даними Головко, 52 людини були військовими "Азова". Це підтвердив і колишній командир полку Максим Жорін.

відео дня

Мати одного із загиблих розповіла, що їй подзвонили з полку" Азов " і повідомили, що тіло її сина може бути серед тих, яких передали Києву.

Варто відмітить, що зараз будуть проводити аналіз ДНК для ідентифікації останків.

читайте такожФортеця "Маріуполь": боєць "Азова" зняв фільм про "Азовсталь"

Евакуація з Азовсталі

16 травня з заводу Азовсталь у Маріуполі до медичного закладу в Новоазовську евакуювали 53 тяжкопоранених для надання медичної допомоги.

Ще 211 осіб через гуманітарний коридор були доставлені в Оленівку. Для подальшого повернення їх додому буде проведена процедура обміну, повідомила заступник Міністра оборони України Ганна Маляр.

За даними британської розвідки, з Азовсталі вийшли близько 1700 українських військових. При цьому невідомо, скільки Захисників України ще залишаються на території металургійного комбінату.

Міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірина Верещук розповіла, що українські військові виживали в нелюдських умовах з важкими пораненнями. В першу чергу їм необхідна нормальна медична допомога. За її словами, українська сторона працює над тим, щоб евакуювати захисників відразу після того, як їх стан стабілізується.

Дивіться онлайн новини Донбасу

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти