Суд у Гаазі опублікував звіт про злочини Росії проти України​

15 грудня 2020, 01:04
Міжнародний кримінальний суд у Гаазі опублікував новий звіт про ситуацію в Україні.
Суд у Гаазі опублікував звіт про злочини Росії проти України​
Суд у Гаазі оприлюднив звіт про ситуацію в Україні / УНІАН

14 грудня Міжнародний кримінальний суд у Гаазі оприлюднив попередній аналіз ситуації в Україні щодо агресії Росії.​

Встановлено, що в Криму до і під час окупації Росією були скоєні такі злочини, як депортації, вбивства, тортури, викрадення, примус до служби в армії країни-окупанта.

На Донбасі прокуратура МКС зафіксувала умисні вбивства, нанесення ударів по цивільних об'єктах, зґвалтування та інші форми сексуального насильства.

Прокуратура МКС заявляє про наявність підстав порушити справи за вказаними подіями, так як національні слідчі органи України і Росії не діють або не можуть покарати винних.

При цьому Росія зовсім відмовилася відповідати на запити Міжнародного кримінального суду.

читайте такожДанилов висловився про переговори з Росією щодо війни на Донбасі

"Вона (Канцелярія прокурора МКС, — ред.) отримала відповіді від України щодо національних розглядів, але не отримала відповіді на запити, спрямовані в Російську Федерацію", — сказано в звіті.

Рішення про початок розслідування буде прийнято після обрання нового прокурора МКС і консультацій з ним. При цьому Міжнародний кримінальний суд розраховує на співпрацю з урядами як України, так і Росії.

Війна на Донбасі - про що раніше повідомляв Главред:

  • Глава делегації Києва в Тристоронній контактній групі з питань врегулювання конфлікту на Донбасі Леонід Кравчук 3 листопада заявив, що Україна пропонує план по ОРДЛО. Згідно з ініціативою, з регіону повинні бути виведені всі іноземні війська, після чого там можна провести вибори вже в березні 2021 року.
  • У Кремлі відкинули ідею Києва. Прессекретар російського президента Дмитро Пєсков вважає, що Мінські угоди припускають спочатку проведення виборів, і тільки після цього Україні повернуть підконтрольну проросійським бойовикам "ЛДНР" українсько-російську ділянку кордону на Донбасі.
  • Постпред Росії в ООН Василь Небензя, який раніше спробував організувати неформальні міжнародні переговори за участю "ЛДНР" стверджує, що Москва і надалі планує організовувати дискусії з представниками бойовиків. Якщо таких переговорів не буде, альтернативним варіантом стане війна.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти