СБУ оголосила про підозру пропутінській пропагандистці Монтян

10 лютого 2023, 12:58
Як зазначає В СБУ, Тетяна Монтян давно перебуває в Росії і бере активну участь в інформаційно-психологічних спецопераціях російських спецслужб.
СБУ, Монтян
Прокремлівській пропагандистці Монтян оголосили про підозру за 4 статтями КК / Колаж фото УНІАН

Прокремлівській пропагандистці Тетяні Монтян заочно повідомили про підозру за кількома статтями КК. Про це повідомляють представники пресслужби СБУ.

Як кажуть офіцери спецслужби, Монтян, перебуваючи на території країни-агресора, РФ, активно беруть участь в інформаційно-психологічних спецопераціях росіян проти України.

"Вона регулярно виступає на російських телеканалах, де активно закликає до зміни державного кордону України та підтримки окупаційних угруповань", – заявили в СБУ.

Крім того, кажуть офіцери, Монтян масово поширює дезінформацію про ситуацію в Україні через власні канали на YouTube і в месенджері Telegram (в цілому у неї там півмільйона передплатників).

За даними слідства, Монтян виїхала до Росії у 2021 році. З тих пір вона кілька разів їздила в ОРДЛО для того, щоб підготувати пропагандистські сюжети на користь путінського режиму.

Слідчі СБУ заочно повідомили їй про підозру за чотирма статтями КК:

  • дії, спрямовані на насильницьку зміну або повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади;
  • посягання на територіальну цілісність і недоторканність України;
  • колабораційна діяльність; виправдання збройної агресії РФ проти України,
  • глорифікація її учасників.

Скандали з прокремлівськими людьми

62-річну Тетяну Дробот суд засудив до 10 років в'язниці за заклики до бомбардування українських міст. Про це йдеться у рішенні Придніпровського суду Черкас. Жінку визнали винною у державній зраді.

Зазначається, що на початку березня 2022 року Дробот переслала телефоном своїй сестрі в Росії, а також двом своїм подругам фотографії фортифікаційних споруд у центрі Черкас і запропонувала росіянам бомбити їх.

Пізніше в Києві інструктора з фізичного виховання однієї гімназій підозрювала у виправданні збройної агресії Росії проти України та підтримки дій окупантів.

У прокуратурі говорили - підозрювана визнавала правомірною окупацію частини території України Збройними силами РФ. Також вчителька фізкультури стверджувала, що Київ є власністю Москви, і висловлювала надію на перемогу РФ.

Інші новини про пропагандистів:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти