"Сам показав, де гроші": колишній очільник Верховного Суду оцінив своє затримання у справі про хабар

17 травня 2023, 17:39оновлено 19 травня 2023, 18:47
Ексголова Верховного Суду Всеволод Князєв вперше прокоментував своє затримання на хабарі в розмірі 2,7 млн. доларів.
Князєв, долари
Всеволод Князєв / колаж Главред, фото УНІАН

Колишній голова Верховного Суду України Всеволод Князєв вперше прокоментував своє затримання за підозрою в отриманні хабара в розмірі 2,7 млн доларів США. Про це повідомляє портал "Суспільне".

Князєв у середу, 17 травня, заявив, що вважає своє затримання незаконним – бо він нібито співпрацював зі слідством і навіть мовляв, "сам показав, де гроші".

"Людина може бути затримана, якщо вона перешкоджає проведенню слідства, намагається знищити речові докази. У даній справі затримання не відбулося після того, як сторона обвинувачення заявила про злочин, для того щоб я не перешкоджав проводити слідчі дії. Нічого такого не було. Я перебував за місцем проживання. Більше того, я сприяв слідству", — каже Князєв.

відео дня

Від також заявив, що має намір показав правоохоронцям, де у нього вдома лежать гроші щоб вони "не нишпорили по ящиках". Крім того, Князєв попросив слідство "не перекручувати факти".

Нагадаємо, раніше, 15 травня, Національне антикорупційне бюро України (НАБУ) оголосило про те, що голова Верховного суду України Всеволод Князєв підозрюється в отриманні хабаря в розмірі близько 2,7 млн доларів США.

16 травня Князєва затримали в ході спільної операції НАБУ і САП.

Як писали ЗМІ з посиланням на дані правоохоронців, незаконну грошову винагороду підніс Князєву великий Комерсант Костянтин Жеваго.

Незабаром пленум Верховного Суду висловив недовіру Всеволоду Князєву і припинив його повноваження як голови ВСУ. За недовіру проголосувало 140 суддів, а за припинення повноважень Князєва – 137.

Вас можуть зацікавити такі новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти