"Дають хабарі": російські добровольці масово тікають з передової з України

23 травня 2022, 18:52
Ідейні загарбники з бойовим досвідом розраховували, що їм вдасться швидко повернутися додому і заробити чималі кошти.
окупанти, техніка
Окупанти / колаж ЗСУ

У Росії після провалу військової кампанії із захоплення великих міст України на Донбас і в Харківську область почали відправляти угруповання російських добровольців-ветеранів бойових дій.

Як пише 24 канал, більшість з них спокусилися великими зарплатами і можливістю підписати короткочасні контракти.

За даними джерел в українських спецслужбах, ідейні загарбники з бойовим досвідом розраховували, що їм вдасться швидко повернутися додому і заробити чималі кошти.

відео дня

"Найманці вважали, що війна за окупацію всього Донбасу і Луганщини не буде важкою, а спокуса паралельно зайнятися мародерством була рішучою для багатьох. Російські ж генерали вважали, що за рахунок приєднання до війни досвідчених ветеранів Афганської, Чеченської та інших воєн, вони зможуть швидко зібрати достатню кількість особового складу для досягнення потрібних Путіну перемог", - йдеться в повідомленні.

Перший бій провалили

Російських добровольців, які прийшли у військкомати в березні і квітні, загарбники відправили в одну бригаду, яка на момент їх прибуття була повністю розбита.

За рахунок поповнення генерали змогли відновити чисельність бригади майже наполовину штату - до 1400 осіб.

"Оскільки фактично з нуля створений підрозділ складався зовсім не з строковиків, а з навчених ветеранів, загарбники вирішили використовувати його як основний кулак удару по позиціях ЗСУ в Луганській області. Генерали вважали, що зусиллями двох створених бійців бригади батальйонно-тактичних груп вони зможуть прорвати оборону Захисників України і наблизитися до оточення позиції наших військ", - зазначають у статті журналісти 24 каналу.

Перемоги окупантів не було. Як тільки артилерія ЗСУ розірвала мобілізованих, після щільної атаки російської авіації силами двох БТГ загарбники пішли в наступ, отримали нищівний удар і були змушені відступити.

"Лобові атаки тривали на цьому напрямку кілька діб, після чого від бригади залишилося всього 360 осіб. Всі інші загинули або отримали поранення", - йдеться в повідомленні.

Найманці повернулися в пункт дислокації підрозділу і розповіли товаришам по зброї про те, що втекти фактично з поля бою ніхто вже не зможе.

"Опинившись в одному з прифронтових міст, російські добровольці відразу ж почали шукати горілку і буквально через кілька годин перебували в несвідомому стані. Що цікаво, масштабне пияцтво призвело до того, що троє з 350 померли. Ще двох прирізали свої ж під час нетверезого конфлікту", - повідомляють журналісти.

читайте такожНапаскудили і влаштували "штаб": мешканка Маріуполя показала розгром у квартирі після окупантів

У день, коли залишки двох БТГ повинні були повернутися на передову, на місце прибуло тільки троє. Через зникнення добровольців в селище, де вони відпочивали, відправили цілу роту кадрових російських військових.

Пошукова група знайшла майже 270 осіб, які засіли в різних місцях і продовжували випивати. Нетверезих добровольців затримували і відправляли на передову.

Близько 50 чоловіків загадково зникли. Їм вдалося втекти з прифронтової зони і перетнути кордон між квазіреспубліками і Росією, давши хабарі ФСБшникам.

Дивіться онлайн новини Донбас

Раніше повідомлялося, що за минулу добу на Донецькому та Луганському напрямках відбито 11 атак ворога, знищено шість танків, десять одиниць бойової бронетехніки та шість одиниць автомобільної техніки противника.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти