Російські окупанти виступили із заявою з приводу анексії Криму

15 березня 2021, 09:56оновлено 16 березня 2021, 14:34
Так званий спікер кримського парламенту Володимир Константинов повторив улюблені мантри російських пропагандистів.
Володимир Константинов
Володимир Константинов / Reuters

Самопроголошена "влада" окупованого Росією Криму зробила чергову заяву з приводу анексованого півострова.

Зокрема, так званий спікер кримського парламенту Володимир Константинов зазначив, що Україна ніколи не мала законного права на Крим. Мовляв, півострів був і назавжди залишиться "російською землею", передає РИА Новости.

"Україна ніколи не мала ніякого законного права на Крим. Він був і назавжди залишиться російською землею. Півострів навіть при передачі Кримської області в 1954 році до складу України не був виключений з кордонів Російської Федерації, як того вимагала Конституція СРСР, РРФСР і УРСР. Тому і передача півострова була за фактом незаконною", - заявив Константинов.

Також він повторив пропагандистську мантру про те, що в 2014 році в Україні стався "кривавий державний переворот".

До слова, в 2021 році виповниться вже сім років з моменту анексії Криму. Окупанти запланували заходи, які пройдуть під девізом "Кримська весна - сім років удома".

Анексія Криму

У березні 2014 року в Криму під дулами російських військових пройшов так званий "референдум" про статус півострова, більшість жителів нібито висловилися за приєднання до РФ. Пізніше Росія анексувала Крим. В Україні влада визнала 20 лютого 2014 року датою початку захоплення півострова.

читайте такожГенерал розповів про амбітну військову операцію ЗСУ під час анексії Криму

Повернення Криму до складу України

  • Президент України Володимир Зеленський 26 лютого підписав указ, що передбачає запуск процесу звільнення Криму. Також він доручив Кабміну розробити заходи, спрямовані на запуск Кримської платформи.
  • Саміт в рамках Кримської платформи повинен пройти 23 серпня в Києві. За словами заступника голови МЗС Еміне Джепарової, за підсумками переговорів повинна бути підписана Кримська хартія, в якій зафіксують проблемні моменти з питань півострова.
  • Заступник міністра з питань окупованих територій ігор Яременко 10 березня заявив, що перед стартом Кримської платформи будуть ухвалені закони, що регулюють правовий статус кримчан.
  • Рада національної безпеки та оборони 11 березня затвердила Стратегію деокупації та реінтеграції Криму. Як заявив секретар РНБО Олексій Данилов, документ перебуватиме в загальному доступі, також його переведуть на англійську мову і відправлять союзникам України.
  • Віцепрем'єр-міністр і міністр з питань тимчасово окупованих територій України Олексій Резніков заявив, що Київ очікує на створення нового альянсу з питань Криму, з яким Росія не зможе не рахуватися і змушена буде сісти за стіл переговорів так само, як свого часу приєдналася до нормандського формату.
  • Також Резніков заявив, що Україна готова повністю відновити водопостачання Криму лише після деокупації півострова і міста Севастополя.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти