Стало відомо про плани щодо Криму напередодні Кримської платформи

10 березня 2021, 20:41
У Кабміні готують низку документів про правовий статус жителів Криму.
Крим, Україна
В Україні врегулюють питання правового статусу жителів Криму з російськими паспортами / УНІАН

В Україні напередодні запуску Кримської платформи мають намір ухвалити низку законопроектів, спрямованих на вирішення певних завдань з питань півострова. Зокрема, мова йде про проект закону про правовий статус жителів Криму, які отримали громадянство РФ проти своєї волі, заявив заступник міністра з питань окупованих територій ігор Яременко під час дискусії Національна стійкість: як окупація Криму впливає на Україну.

Згідно з планами Міністерства, у України під час запуску Кримської платформи повинні бути перші напрацювання щодо вирішення певних завдань. Повинен з'явитися проект закону, яким буде визначено статус жителів анексованого півострова. Йдеться про тих українських громадян, які змушені були отримати російські паспорти.

"Люди задають прості питання - що трапиться зі мною, якщо я взяв паспорт Російської Федерації, тому що мене змусили. Ми сподіваємося вже на початку літа представити у Раді проект закону, який відповість на усі ці питання", - зазначив Яременко.читайте такожУ Криму скаржаться на Україну і погрожують Києву міжнародними судами

Також чиновник підкреслив, що у відомстві вже проводять роботу над ще одним проектом закону, пов'язаним зі статусом кримських татар. Документ мають намір представити Верховній Раді вже в квітні.

Кримська платформа

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти