"Росії краще три рази подумати, перш ніж нападати": Кулеба зробив емоційну заяву

16 лютого 2022, 10:50
Як каже очільник українських дипломатів Дмитро Кулеба, західні країни підготували найболючіший для Росії пакет санкцій за останні вісім років.
Дмитро Кулеба
Дмитро Кулеба / Reuters

В України зараз є неймовірна можливість зрозуміти, хто з інших країн реально є її друзями, а хто всього лише прикидається. Про це заявив в рамках "Телемарафону національної єдності" керівник українського МЗС Дмитро Кулеба.

"Є в українців одна особливість: під час загрози ми відкидаємо всі розбіжності і об'єднуємося. У нас з'явилася можливість - дізнатися, хто справжній друг України, а хто прикидається", - говорить глава українських дипломатів.

За словами Кулеби, зараз західні країни повністю підготували потужний пакет антиросійський санкцій, які негайно будуть запущені в разі російського вторгнення в Україну.

"Ще в листопаді я запропонував партнерам України пакет стримування Росії від подальшої агресії. Дипломатія, болючі санкції, військова допомога Україні. Потім додали четвертий - фінансова допомога. Всі ці елементи виконані. Найболючіший з 2014 року пакет санкцій проти РФ вже готовий до введення в разі нового російського вторгнення. Україна отримала сучасну зброю. Тепер Росії краще три рази подумати, перш ніж нападати – втрати будуть жахливими. Ми не зупинимося, поки не звільнимо наші землі на Донбасі, в Криму, і поки Росія не заплатить за свою агресію", ‒ говорить дипломат.

читайте такожСтане виходом РФ з "Мінська": Кулеба заявив про наслідки для Кремля у разі визнання "ЛДНР"

Можливе вторгнення РФ в Україну:

  • Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба 15 лютого заявив, що Україні вдалося стримати Російську Федерацію від подальшого загострення ситуації.
  • Трохи раніше в цей же день в Міноборони РФ заявили про початку повернення військових з навчань в місця постійної дислокації. Йдеться про Західний і Південний округи, що межують з Україною.
  • Тим часом очільник МЗС Великобританії Ліз трас вважає, що втоорженіе Росії в Україну залишається досить ймовірним сценарієм.
  • За її словами, російські військові можуть зробити спробу вторгнення без розпізнавальних знаків і швидко зайняти Київ. З точки зору термінів вторгнення, то воно може відбутися в самий найближчий час.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти