РФ не вдасться взяти Запоріжжя чи Кривий Ріг, вони хочуть рубати коридор до Придністров'я – Жданов

1 серпня 2022, 19:25
Росія може спробувати прорватися у Вознесенск Миколаївської області, вважає Олег Жданов.
Жданов війська РФ
Окупанти з угрупуванням в 15 тисяч людей навряд чи досягнуть своїх цілей на Миколаївському напрямку - Жданов / Колаж Reuters, Главред

Війська РФ не можуть захопити Запоріжжя чи Кривий Ріг. Їх ключовим інтересом є створення сухопутного коридору до окупованого Придністров'я. Ймовірно, загарбники спробують здійснити прорив на Вознесенськ Миколаївської області, щоб реалізувати своє завдання. Однак з угрупуванням в 15 тисяч військових реальність такої мети під питанням. Про це заявив військовий експерт Олег Жданов.

У своєму YouTube-каналі він розповів про те, що в бік Запоріжжя окупанти просунутися не зможуть. Вони вже забирають звідти свої сили і відійшли з Пологів та Токмака.

"У бік Запоріжжя російська армія не зможе висунутися. Тому що з цього напрямку окупанти забирають свої війська. Враховуючи те, що сталося за останню добу, а це після нашого удару в районі міст Пологи та Токмак, противник відійшов з двох населених пунктів. У них там було більше 40 поранених, там залишилися тільки блокпости і десь 100 окупантів. РФ, ймовірно, більше цікавить узбережжя", - зазначив Жданов.

відео дня

Згідно з прогнозом експерта, загарбники можуть спробувати здійснити прорив до Вознесенську Миколаївської області. Вони зацікавлені в тому, щоб перейти Південний Буг, продовжити свою атаку, закрити для України Чорне море і вийти до Придністров'я. Втім, з угрупуванням в 15 тисяч військових таке завдання виглядає вкрай сумнівним.

"Більше схоже, що вони можуть спробувати прорватися на Вознесенськ. Тому що їм потрібно перейти Південний Буг, щоб продовжити наступ і забрати в України Чорне море та вийти до Придністров'я. Це - їх стратегічне завдання. Але з угрупованням 15 тисяч йти на Вознесенськ — це нереально. Наразі не лютий і урочистого маршу вже не вийде. Там наші війська досить сильні", - підкреслив Олег Жданов.

Дивіться онлайн новини Херсона

Війна Росії та України на півдні

Збройні сили України проводять військову операцію на Херсонсщині. Раньше ударами української артилерії було пошкоджено Антонівський міст у захопленому Херсоні. Він більше не придатний для експлуатації. Естакада використовувалася російськими окупантами для забезпечення своїх підрозділів.

Армія України вразила і Антонівський залізничний міст. Тепер загарбники не можуть використовувати шляхопровід для перекидання сил через Дніпро.

Сили оборони України звільнили вже 46 населених пунктів на Херсонщині. Ситуація в області критична. Влада закликає людей їхати до більш спокійних регіонів.

Загарбники РФ намагаються просунутися на Донбасі. Як розповів керівник Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай, вони завдають ударів авіацією по населених пунктах Луганщини. Українські війська продовжують тримати оборону.

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти