РФ може підірвати ЗАЕС: ексглава ГУР назвав мету Путіна у війні з Україною

19 липня 2023, 11:49
600
Володимир Путін намагається унеможливити подальший розвиток України, впевнений Валерій Кондратюк.
Кондратюк
Валерій Кондратюк назвав мету Володимира Путіна / Колаж: Главред, Фото: скріншот

Підрив дамби Каховського водосховища показав, що диктатор Володимир Путін здатний на будь-які дії, заявив колишній глава Головного управління розвідки Міноборони Валерій Кондратюк.

"Відсутність можливості застосування ядерної зброї він намагається замінити техногенними катастрофами. Скажу зараз страшні слова: це стратегія створення з нашої країни країни-інваліда або країни з обмеженими можливостями", - підкреслив він в інтерв'ю Українській правді.

Колишній глава ГУР вважає, що Путін намагається унеможливити подальший розвиток України як ефективної економічної держави.

відео дня

"Тобто при таких техногенних проблемах ми будемо багато років долати наслідки. Сьогодні аналогічне питання по Запорізькій атомній електростанції. <...> При будь-якому штурмі (ЗАЕС, — ред.), а я знаю, що такі спроби Україною там вже відбувалися раніше, Путіну буде легше її взагалі знищити, ніж просто віддати", - додав Кондратюк.

Раніше генерал СБУ дав тривожний прогноз закінчення війни. Колишній заступник Голови Служби безпеки України, Генерал-майор запасу Віктор Ягун висловив сумнів у тому, що у разі зміни влади верхівка РФ відмовиться від загарбницьких планів. При цьому він нагадав історію першої світової війни.

Раніше начальник Головного управління розвідки Міноборони Кирило Буданов заявив, що війна в Україні завершиться з поверненням до кордонів станом на 1991 Рік. Якщо не буде повернуто під контроль Києва Крим чи Донбас, війна триватиме.

"Завершити цю війну можна тільки одним шляхом - це повернення кордонів у будь-якій формі, але кордонів наших зразка 91 — го року", - сказав він.

Війна Росії проти України триватиме до 2024 року. При цьому жодна зі сторін не здобуде перемоги, але обидві відмовляться вести переговори про припинення конфлікту. Про це йдеться в "злитих" в Мережу Секретних матеріалах розвідки США, пише The Washington Post.

Більше новин:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти