Розпал бойових дій: Залужний назвав Міллі напрямки ударів РФ

28 червня 2022, 15:23
Валерій Залужний поінформував своїх американського і британського колег про оперативну обстановку.
Коли буде перелом у війні
Валерій Залужний оцінив хід бойових дій / Фото УНІАН

Головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний заявив про те, що зараз найбільш інтенсивні бойові дії ведуться на півночі Луганської та Харківської областей.

Про це він повідомив в ході телефонної розмови з головою об'єднаного комітету начальників штабів США генералом Марком Міллі і начальником штабу оборони Великобританії адміралом Тоні Радакіном.

Залужний поінформував своїх американського і британського колег про оперативну обстановку.

За його словами, сьогодні район активних бойових дій починається на півночі Харківської області і закінчується на Лівому березі Дніпра в районі населеного пункту Василівка.

"Найбільш інтенсивні бойові дії ведуться на півночі Луганської та Харківської областей. У цьому районі тільки за минулу добу противник здійснив 270 артилерійських нальотів, застосувавши 45 тисяч боєприпасів, завдав 2 ракетних і 32 авіаційних удари", - зазначив Головнокомандувач.

Він підкреслив, що ситуація дуже складна, але контрольована.

Ракетний обстріл РФ території України

У той же час він підкреслив, що Росія за чотири дні випустила по Україні 131 ракету.

"Почав з того, що противник демонструє неабияку зухвалість у нанесенні ракетних ударів по території нашої держави. Так, 4 дні тому їм з різних платформ базування було випущено 53 крилатих ракети, 3 дні тому - 26 ракет, 2 дні тому - майже 40, за минулу добу - 12. На превеликий жаль, прицільний ракетний обстріл торгового центру в Кременчуці забрав життя і призвів до травмування мирних жителів", - зазначив він.

читайте такожТактичний відхід з Сєвєродонецька: війська РФ отримали по зубах від ЗСУ - Пентагон

Раніше повідомлялося про те, що українські військові успішно відбили ворожий штурм в районі південної околиці Лисичанська.

На Сєвєродонецькому напрямку окупанти здійснили артилерійські обстріли в районах населених пунктів Лисичанськ, Сєвєродонецьк, Лоскутівка.

Дивіться онлайн новини Донбасу

Читайте ще:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти