Тортури, пияцтво, здирництво: в ISW розповіли про проблеми в лавах армії РФ

8 квітня 2024, 10:14
Окремі підрозділи армії країни-агресора РФ, які воюють проти Сил оборони України, застосовують насильство проти своїх же товаришів по службі.
Російська армія, пляшка горілки
У ISW прямо розповіли про проблеми в лавах армії РФ / колаж Главред, фото ua.depositphotos.com

Окремі підрозділи армії країни-агресора РФ регулярно використовують насильство проти власних товаришів по службі. На інформацію з російських ЗМІ звернули увагу в Інституті вивчення війни (ISW).

Повідомляється, що окупанти страждають від пияцтва, здирництва і тортур (і в підсумку цього все часто закінчується вбивствами та іншими розправами).

Йдеться про публікацію російського "незалежного" видання "Берег" від 5 квітня 2024 року. У ній розповідається про те, як військовослужбовці армії-агресорів РФ катували і вбили свого товариша.

відео дня

Випадок стався в лавах 164-ї мотострілецької бригади (25-та загальновійськова армія, Центральний військовий округ), що тимчасово розташовується неподалік від тимчасово окупованого села Гречишкіне (Луганська область).

Що таке Інститут вивчення війни (ISW)?

Інститут вивчення війни (англ. Institute for the Study of War, ISW) - американський аналітичний центр, заснований 2007 року військовим істориком Кімберлі Каган. Штаб-квартира розташована у Вашингтоні, округ Колумбія.

Наразі ISW працює як неприбуткова організація. ISW готував звіти про війну в Сирії, війну в Афганістані та війну в Іраку, "зосередившись на військових операціях, ворожих загрозах і політичних тенденціях у різних зонах конфліктів". З лютого 2022 року ISW публікує щоденні звіти про російське вторгнення в Україну, пише Вікіпедія.

"Шість російських солдатів протягом 14 годин катували іншого російського солдата, перш ніж убити його, можливо, щоб залагодити особисту вендету командира", - повідомляють фахівці.

РосЗМІ уточнило, що згадані шестеро окупантів входять до "банди здирників", яка використовує широке розповсюдження пияцтва в підрозділі, щоб регулярно бити, катувати і вимагати гроші у п'яних товаришів по службі.

Ситуація на фронті - наступ РФ на Часів Яр

У Збройних силах України прокоментували ситуацію навколо боїв за місто Часів Яр у Донецькій області. ЗСУ спростували інформацію, що російські війська вже увійшли в передмістя Часів Яру. Про це заявив речник східного угруповання ЗСУ Андрій Задубінний.

Російські окупанти проводять наступальні операції з метою наближення до міста Часів Яр на Донеччині, однак Сили оборони стримують атаки ворога. Про це розповів офіцер бригади "Рубіж" Національної гвардії України Володимир Черняк в ефірі "Київ 24".

Раніше моніторинговий канал DeepState повідомляв, що російським окупантам вдалося просунутися на Донецькому напрямку й окупувати населений пункт Водяне.

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти