Чи прорвалися окупанти до Авдіївки: у МВА зробили заяву та пояснили ситуацію

5 лютого 2024, 13:45
Окупаційні війська агресора Росії зайшли в дачний масив біля Авдіївки Донецької області, сказав керівник військової адміністрації Віталій Барабаш.
ЗСУ, війська РФ
ЗСУ тримають оборону в Авдіївці, окупанти не прорвалися - МВА / Колаж: Главред, фото: 17-а ОТБр, Міноборони РФ (ілюстративне фото)

Окупанти РФ не просунулися в Авдіївці, вуличних боїв у місті немає. Вони зайшли в дачний масив, проте не йдеться про міську забудову або вулиці міста. Про це заявив керівник міської військової адміністрації Віталій Барабаш.

В ефірі Громадське радіо він розповів про те, що інформація, згідно з якою окупанти зайшли до декількох будинків дачного масиву поблизу міста, не підтверджується.

"Про просування в місті і вуличні бої в Авдіївці я інформацію не підтверджую. Те, що вони зайшли в дачний масив, який біля міста - так. Але це не міська забудова, це не вулиці міста", - підкреслив Віталій Барабаш.

відео дня

Ситуація в Авдіївці

ЗСУ стабілізували ситуацію в районі Авдіївки, вважає керівник Центру військово-правових досліджень Олександр Мусієнко. Згідно з його оцінкою, окупанти атакують із різних напрямків, але їхнього просування за тиждень не зафіксовано.

Ситуація в Авдіївці стала критичною, доля міста вирішиться цими днями, вважає військовий кореспондент Андрій Цаплієнко. Він стверджував, що російські війська нібито увійшли до міста з півночі, а до "дороги життя" залишаються сотні метрів.

У DeepState заявили про просування РФ біля Авдіївки - на думку аналітиків, окупанти просунулися на північному напрямку Авдіївського району. Загарбники могли наблизитися на відстань 1,2 км від в'їзду в Авдіївку.

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти