Пробитий череп та обгоріле тіло: медики розповіли про стан постраждалого у Вінниці хлопчика

21 липня 2022, 17:04
7-річний Роман перебуває у важкому стані, його транспортують до Німеччини.
удар по Виннице, пострадал 7-летний Рома
7-річний Рома постраждав внаслідок ракетного удару по Вінниці / Колаж Перше медичне об'єднання Львова, ДСНС

Ромчику всього 7 років, а він уже потребує складних хірургічних втручань та пластичних операцій. Усе через Росії, яка вирішила обстріляти ракетами Вінницю. Хлопчик перебуває у важкому стані, його доправили на лікування в Німеччину. Про це повідомили у Першому медичному об'єднання Львова.

Хлопчик разом з мамою приїхали зі Львова до Вінниці, аби навідати бабусю й дідуся. 14 липня зв'язок з ними обірвався. 29-річна мама хлопчика Галина загинула на місці. Опізнати її одразу не вдалося. Жінку ідентифікували лише за допомогою ДНК-експертизи.

Батько дитини Ярослав на момент обстрілу перебував у Львові та одразу примчав у Вінницю, як тільки дізнався про те, що сталося. Ромчика госпіталізували до Вінницької обласної лікарні. Внаслідок вибуху обгоріли 45% тіла зовні, ще 35% опіків внутрішні.

"Вони настільки глибокі, що місцями навіть досягають кісток. Обгоріло обличчя, верхні та нижні кінцівки, дихальні шляхи", - йдеться у повідомленні.

7-летний Рома пострадал в результате ракетного удара по Виннице
7-річний Рома постраждав внаслідок ракетного удару по Вінниці / Перше медичне об'єднання Львова

У хлопчика також перелом руки. Кілька уламків від снаряду влучили йому у голову та пробили череп.

Романа евакуювали до Львова і вже звідти він вирушив до Німеччини.

7-летний Рома пострадал в результате ракетного удара по Виннице
7-річний Рома постраждав внаслідок ракетного удару по Вінниці / Перше медичне об'єднання Львова

Нагадаємо, раніше ми повідомляли, що відомий український баяніст, декан Львівської національної музичної академії ім. Лисенка Ярослав Олексів підтвердив, що його дружина Галина загинула у Вінниці, а син Роман - у важкому стані.

"Останнє, що він бачив - як його маму присипало частинами будівлі медцентру... Про це він сказав медикам зі швидкої. Він знаходиться в дитячій обласній лікарні Вінниці", - розповіла подруга загиблої.

читайте такожЙшла додому зі стоматології: у Вінниці пішла з життя 20-річна жертва російського ракетного удару

Ракетний удар по Вінниці

Окупанти завдали ракетного удару по Вінниці вранці у четвер, 14 липня. Ворожа ракета потрапила у центр міста в будівлю з офісними приміщеннями.

Кількість загиблих уже зросла до 26. Серед загиблих троє дітей: 4-річна Ліза, яка на момент влучання ракети йшла з мамою Іриною із заняття з розвитку дітей, 7-річний Максим та 8-річний Кирило.

Також одразу загинули дві працівниці медичного центру "Нейромед". Двоє лікарів, які працювали у цьому закладі, потрапили до лікарні у важкому стані. Однією з цих лікарів була Наталя Фальштинська, яка у ніч на 19 липня померла у лікарні.

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти