Втрати РФ у техніці сягають 70%: офіцер ЗСУ розкрив деталі боїв за Часів Яр

16 квітня 2024, 16:51оновлено 16 квітня, 20:11
Офіцер ЗСУ зазначив, що росіяни мають перевагу в снарядах 1 до 7, однак українські військові ціною значних зусиль продовжують утримувати лінію фронту.
Втрати РФ у техніці сягають 70%: офіцер ЗСУ розкрив деталі боїв за Часів Яр
В ході наступу РФ на Часів Яр ворог зазнає колосальних втрат / Колаж Главред, фото: 22 окрема механізована бригада, Міноборони РФ

Намагаючись штурмувати місто Часів Яр на Донеччині, російські окупанти втратили від 50 до 70% техніки. Про це повідомив командир батальйону "Ахіллес" 92 окремої штурмової бригади ЗСУ Юрій Федоренко в ефірі Українського радіо.

Він зауважив, що не дивлячись на нестачу боєприпасів, Сили оборони вдало утримують свої позиції в районі Часового Яру. Протягом останньої доби ворог не досягав жодних тактичних успіхів.

Федоренко зауважив, що Часів Яр - важлива стратегічна позиція, і в разі її захоплення окупанти матимуть можливість взяти під вогневий контроль Костянтинівку, Дружківку та деякі райони Краматорська. Проте це лише наміри ворога, оскільки Сили оборони успішно протистоять російським окупантам, підкреслив Федоренко.

відео дня

"Скажу відверто, кількість боєприпасів до вогневих засобів дається взнаки: на один наш постріл противник може зробити 6-7. Але Сили оборони на волі, характері, досвіді застосовують наявні засоби безпілотних систем і б’ють ворога ефективно", - сказав він.

Федоренко відзначив, що противник поніс значні втрати як серед особового складу, так і серед броньованої техніки.

"Під час масованих штурмів ворога, які він вчиняє під прикриттям артилерії, авіації, безпілотних систем, зазвичай противник втрачає 50-70% техніки, яка бере участь в ударно-штурмових діях", - підкреслив командир батальйону.

Хто такий Юрій Федоренко

Федоре́нко Ю́рій Сергі́йович (нар. 26 квітня 1991, с. Носачів, Смілянський район, Черкаська область) — український політик, правозахисник, громадський діяч та військовий, пише Вікіпедія.

З вересня 2019 року є позаштатним консультантом Комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки, оборони та розвідки.

Командир батальйону ударних безпілотних авіаційних комплексів 92-ї ОШБр імені кошового отамана Івана Сірка. 31 січня 2024 року рота масштабувалася у батальйон.

Наступ РФ на Часів Яр - ситуація на Бахмутському напрямку

Нагадаємо, як раніше повідомляв Главред, так звані російські "воєнкори" стверджують, що 15 квітня окупантам вдалося продовжити наступ у районі Часова Яру. Однак аналітики Інституту вивчення війни не підтвердили змін лінії фронту на цьому напрямку боїв.

Сили оборони продовжують виконувати постійну роботу з утримання всіх ділянок і недопущення ударів російських окупантів з флангів по Часовому Яру, повідомив представник Національної гвардії України Руслан Музичук.

Експерти DeepState також повідомили, що російські окупанти просунулися біля Часового Яру та Новобахмутівки в Донецькій області.

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти