Порошенка хочуть доставити до суду примусово – уже є рішення про затримання

12 січня 2022, 15:08оновлено 12 січня 2022, 15:47
Колишній президент повернеться в Україну 17 січня літаком із Варшави.
Порошенка хочуть доставити до суду примусово – уже є рішення про затримання
Суд прийняв рішення про затримання Порошенка / eurosolidarity.org

Печерський суд Києва ухвалив рішення про затримання експрезидента України Петра Порошенка.

Про таке рішення розповів під час брифінгу у середу, 12 січня, адвокат колишнього глави держави Ігор Головань.

За його словами, його підзахисного хочуть примусово доставити до зали суду.

"Існує така собі ухвала про затримання Петра Порошенка з метою його доставлення до суду, і існує клопотання Офісу генерального прокурора про застосування до Петра Порошенко запобіжного заходу", – заявив адвокат.

Захисники експрезидента наголосили, що, згідно з Кримінально-процесуальним кодексом, про розгляд подібних клопотань нардепа повинні були попередити завчасно. Тому адвокати звернулися до Печерського суду.

Також вони зазначили, що немає жодних підстав для примусового доставлення Порошенка до суду чи його затримання. Адже, за їхніми словами, він готовий добровільно з’явитися у суді.

"Він перебував у подорожі за межами України й одразу по прибуттю в Україну готовий добровільно з’явитися до суду. Більше того, не тільки готовий, а й вимагає від слідчого судді призначити засідання і надати йому можливість взяти в ньому участь", – додав адвокат.

Адвокати Порошенка вимагають призначити судове засідання щодо запобіжного заходу в день повернення експрезидента до Києва.

Коли Порошенко повернеться до України

П’ятий президент України повернеться до Києва 17 січня, він прибуде рейсовим літаком із Варшави о 9:00 ранку. Про це повідомила пресслужба політичної партії "Європейська солідарність".

Зазначається, що Порошенко зараз перебуває у Брюсселі, де проводить важливі міжнародні зустрічі, у тому числі по лінії НАТО. Зокрема, він обговорює питання стягування російських військ до українського кордону і присутність російських військових у Казахстані.

"Раджу Банковій не витрачати кошти на незаконне зовнішнє спостереження і прослушку – ми інформуватимемо вас про кожний крок, який наближає додому. Так само не раджу владі лякати мене арештом прямо в аеропорту. Я повертаюся 17 січня о 9 ранку", – процитували у пресслужбі слова Порошенка.

Справа Порошенка

Колишнього президента України Петра Порошенка звинувачують у державній зраді. У справі йдеться про постачання вугілля з ОРДЛО та сприяння терористичним організаціям.

Коли 17 грудня 2021 року представники ДБР намагалися вручити йому повістку у цій справі, Порошенко від них втік. Після цього його помітили у Стамбулі – він зустрівся із Вселенським патріахом. Потім Порошенко вирушив до Варшави, де перебуває і досі.

6 січня Печерський суд столиці наклав арешт на майно п'ятого президента України. Пізніше стало відомо, що арешт був накладений на майно згідно з даними у держреєстрах – це об'єкти нерухомості, корпоративні права та інше.

Вас також може зацікавити:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти