Поле бою на Харківщині розширюється: в ОВА - про ситуацію в області

12 травня 2024, 15:30
1114
Кількість населених пунктів, де тривають активні бойові дії, збільшилася, підтвердив очільник ОВА Синєгубов.
Поле бою на Харківщині розширюється: в ОВА - про ситуацію в області
Росія наступає на Харківщину / Колаж Главреда. Фото: 43 окрема механізована бригада, Стерненко, DeepState

Збільшилась кількість населених пунктів на Харківщині, які прострілюються силами ворога. Триває негайна евакуація місцевого населення, розповів в ефірі телемарафону очільник Харківської ОВА Олег Синєгубов.

"За цю добу кількість масованих артилерійських та авіаударів збільшилася", - вказав Синєгубов.

За його словами, Вовчанськ, Липці та усі населені пункти північного прикордоння перебувають під цілодобовим вогнем російських окупантів. Ситуація складна.

відео дня

"Кількість населених пунктів, де тривають активні бойові дії, збільшилася. Сили оборони України продовжують оборонну операцію", - доповів очільник області.

За даними ОВА, у Вовчанську досі залишається до 500 людей.

Наступ Росії 2024 - бої на Харківщині

Рано-вранці 10 травня російські окупанти пішли на прорив кордону в Харківській області з боку Курської, Бєлгородської та Брянської областей. Почалася негайна евакуація цивільного населення.

Напередодні на тій ділянці фронту фіксувалось угрупування ЗС РФ у 50 тисяч особового складу.

За даними DeepState, станом на 12 травня окупували шість сіл у прикордонній зоні - Стрілечу, Пильне, Красне, Борисівку, Огірцеве та Плетенівку. Практично всі вони були у "сірій зоні". Без введення резервів на цю ділянку фронту ситуація загрожує стати критичною

Російські окупанти своїм наступом у Харківській області переслідують три цілі, вважають аналітики Інституту вивчення війни: відтягнути українські сили з інших напрямків; просунутися до Харкова на таку відстань, яка дала б змогу бити з артилерії; створити "буферну зону" для захисту Бєлгорода й обмежити контрнаступальні операції захисників України у цьому регіоні.

Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський підтвердив, що ситуація на фронті "складна". ЗСУ ведуть "жорстку оборону" - для підсилення оборони вживаються всі необхідні заходи та оперативно приймаються рішення, в тому числі кадрові.

Що за місто Вовчанськ?

Вовчанськ – місто в Україні, у Чугуївському районі Харківської області, центр Вовчанської міської громади, колишній районний центр однойменного району. Згідно з даними станом на 2022 рік, у місті проживали близько 3500 людей, пише Вікіпедія.

Вас також можуть зацікавити новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти