"Подачка замість допомоги": Зеленський підтримав херсонців, які відмовилися від "гуманітарки" РФ

4 березня 2022, 23:59
Опубліковано відео, як у центрі Херсона місцеві жителі відмовляються від "гуманітарної допомоги", яку привезли російські окупанти.
Зеленський
Володимир Зеленський / Фото instagram.com/zelenskiy_official

Президент Володимир Зеленський звернувся до українців, які опинилися на територіях, тимчасово зайнятих російськими окупантами.

Він подякував жителів Херсона, які жорстко послали солдатів РФ, які намагалися роздавати в місті для телекартинки "гуманітарну допомогу".

"Український Херсон, який сьогодні намагалися принизити, але не вийшло, не дали", - сказав глава держави.

відео дня

Він упевнений, що українці показали себе, не дали себе розіграти в цинічній виставі з подачкою замість допомоги з пропагандою замість щирості.

"Російські пропагандисти думали про наших людей як про себе, а побачили, що херсонці горді і поважають себе, поважають Україну. Я розумію, наскільки складне рішення, коли в окупації виходять проти озброєних ворогів, я відчуваю наскільки це ризиковано, але я бачу, як наші люди відмовляються грати за правилами окупантів, як наші люди залишаються українцями, як наші люди залишаються з нашою державою, навіть тимчасово опинившись у темряві", - говорить президент.

Він також нагадав про те, що російські окупанти намагаються створити гуманітарну катастрофу на тимчасово окупованій території.

"Окупанти думали, що можуть відключити українців від телебачення, відключити наш зв'язок, можуть відібрати продукти харчування, відключити електроенергію, тепло. Вони думали, що це змусить українців скоритися, але навіть якщо ви позбавите нас кисню, ми вдихнемо на повні груди, щоб сказати: "геть з нашої землі!". Навіть у повній темряві ми бачимо правду і будемо битися, поки не потемніє в наших очах, тому що ми Воїни світла і сьогодні ніхто на Землі не зможе сказати, що ця фраза – пафос", - додав Зеленський.

Додамо, що раніше в мережі опублікували відео, як у центрі Херсона місцеві жителі відмовляються від "гуманітарної допомоги", яку привезли російські окупанти.

Війна РФ проти України

Рано вранці 24 лютого Путін заявив, що прийняв рішення про проведенні "спеціальної військової операції" у зв'язку з ситуацією на Донбасі.

Ракетні удари почалися по Києву, Харкову та іншим містам України.

Зеленський закликав Путіна сісти за стіл переговорів. За словами українського президента, вторгнення Росії в Україну – це насправді початок війни проти Європи.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти