Під Києвом дитині за раз вирвали 12 зубів: стоматолог розкрила наслідки

27 травня 2021, 22:59
Через видалення молочних зубів у певному випадку можливі проблеми, зазначила експерт.
Коваль попередила, що видалення молочних зубів може спровокувати скупчення постійних
Видалення молочних зубів може спровокувати скупчення постійних, попередила Ірина Коваль / flickr.com/janerc

Якщо дитині в 9 років у приватній стоматологічній клініці в Ірпені (знаходиться під Києвом) видалили 12 молочних зубів, на місці яких через місяць мали з'явитися постійні, – це нестрашно.

У дитини можуть виникнути проблеми, якщо були видалені молочні зуби, які змінюються у 12-13 років, розповіла стоматолог-терапевт Ірина Коваль в коментарі Главреду.

Співрозмовниця зазначила, що у такому разі може виникнути скупчення зубів, і тоді дитині у майбутньому можуть знадобитися брекети чи пластини.

Лікар пояснила, що дітям потрібно видаляти зіпсовані молочні зуби, оскільки під ними знаходяться зачатки постійних зубів, і їх потрібно зберегти.

Коваль підкреслила, що через зіпсовані зуби у роті розмножуються бактерії, і це навіть псує мікрофлору кишківника.

"…під час раннього видалення молочних зубів, може виникнути в подальшому скупчення та неправильне розташування постійних зубів, що призводить до неправильного прикусу в дитини. Але також потрібно зазначити, що і несвоєчасне видалення інфікованих зубів та зубів, які не змінюються у вікових рамках, також може мати свої наслідки…", – пояснила співбесідниця.

За словами лікаря, дітей потрібно обов’язково приводити на огляд раз на три-чотири місяці і проводити своєчасне лікування молочних зубів, хоч дехто з батьків вважає, що ці зуби не лікуються.

"…ні вони лікуються і виконують важливу функцію у зубо-щелепному апараті дитини", – сказала медик.Раніше повідомлялося, що в Ірпені у приватній клініці 9-річній дівчинці видалили 12 молочних зубів. Мама дитини стверджує, що дозволила видаляти лише три зуби.

За словами співвласників клініки, що мати дівчинки знала про видалення 12 зубів. Співвласники додали, що молочні зуби видалили, оскільки вони були вражені карієсом та пізніше почали б заважати росту постійних зубів.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти