Скандал під Києвом: 9-річній дівчинці видалили 12 зубів без згоди мами

27 травня 2021, 06:47
Є ризик, що у дитини будуть проблеми з ростом корінних зубів. Лікарі кажуть, що без видалених молочних зубів у дівчинки можуть не вирости постійні.
стоматолог, зуби
На Київщині стоматологи за одну операцію видалили дитині 12 зубів / Фото pixabay.com

В Ірпені Київської області стоматологи без згоди матері видалили 9-річній дівчинці 12 молочних зубів. Обійшлася ця процедура в 13 тисяч гривень. Тепер є ризик, що у дитини будуть проблеми з ростом корінних зубів.

Батьки дівчинки звернулися в приватну стоматологічну клініку. Там обіцяли видалити один зуб безболісно і під загальним наркозом. Після огляду лікарка запропонувала додатково видалити ще два зуба поруч із хворим. Мама поставила підпис на договорі, але не одразу звернула увагу, що графа про кількість зубів була пропущена, передає ТСН.

Коли перед операцією дитину ввели в наркоз, мамі Ніки запропонували видалити абсолютно всі молочні зуби дитини. Дозволу вона не дала і вийшла, щоби зателефонувати іншому лікарю. Коли вона повернулася, то попросила зупинити операцію, але було вже запізно.

Співвласники клініки кажуть, що мати дитини знала про видалення 12-ти зубів. За їхніми словами, зуби були з карієсом і з часом все одно б заважали росту постійних.

читайте такожУ Києві стоматолог намагався вбити бабусю та грабував своїх пацієнтівСтоматолог з іншої клініки каже, що без видалених молочних зубів у дівчинки можуть не вирости постійні.

"Зубки не знають куди лізти. Вони лізуть туди, де відчувають тиск. І якщо там тиску вже немає — вони будуть лізти куди завгодно", — розповів лікар.

Інші фахівці радять тимчасово встановити дитині протези.

Сім'я найняла адвоката і готує лист-претензію в стоматологічну клініку, а також скаргу в Міністерство охорони здоров'я для того, щоби ініціювати клініко-експертну комісію, яка визначатиме характер порушень і допущених помилок. Якщо клініка не визнає провину, подаватимуть заяву до суду.

Скандал зі стоматологом у Рівному - про що раніше писав Главред:

  • У Рівному розгорівся скандал після того, як у Мережі опублікували відео за участю стоматолога, який бив дітей прямо в кабінеті.
  • На кадрах стоматолог погрожує маленькій пацієнтці стоматологічним приладом, а потім пробує її душити. На другому відео стоматологу разом з помічницею силоміць вдалося посадити хлопчика в крісло, але лікування зубів супроводжувалося побиттям.
  • Лікар-стоматолог Інна Кравчук, яку звинуватили у побитті дітей в клініці Only kids, стверджує, що не займалася рукоприкладством. За її словами, оприлюднені відеоролики, на яких відображено насильство над дітьми, – несправжні.
  • У лютому ЗМІ писали, що Кравчук продовжує працювати у клініці. Фігурантку п'яти кримінальних справ не раз вже бачили на своєму робочому місці.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти