"Підтягують ресурси": у ЗСУ попередили українців про нову масовану атаку РФ

22 лютого 2024, 19:34
У ЗСУ повідомили, що зараз фіксується активність стратегічної авіації, росіяни здійснюють перельоти.
'Підтягують ресурси': у ЗСУ попередили українців про нову масовану атаку РФ
Окупанти готуються до масованої атаки по Україні / колаж: Главред, фото: ДСНС, Міноборони РФ

Речниця Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк заявила, що зараз спостерігається звичний для росіян інтервал між масштабними ракетними ударами, який становить 7-10 днів.

"Станом на зараз ми спостерігаємо, що інтервал між попередньою масованою ракетною атакою і, образно кажучи, майбутньою майже витриманий. Ми вже зрозуміли, звикли до того, що це - 7-10 днів. І як правило, якщо в цей проміжок часу нічого не відбувається надзвичайного з нашого боку - черговий букетик "бавовни", або шось таке не вибиває їх з колії - то вони як правило підтягують ресурси на цей час і продовжують свою методу", - сказала Гуменюк в ефірі телемарафону "Єдині новини".

Речниця Сил оборони півдня повідомила, що зараз фіксується активність стратегічної авіації, росіяни здійснюють перельоти, злагоджують між собою дії.

відео дня

"Це може свідчити про певну підготовку. Але ракетні носії в Чорному морі поки що в цьому не задіяні, хоча це не абсолютний показник, але це невеличкий сигнал", - сказала Гуменюк.

Атаки РФ по Україні: що відомо

Нагадаємо, що 16 лютого країна-агресорка Росія запустила по Україні 24 ракети із КНДР. Генпрокурор зазначив, що в результаті найбільшої атаки північнокорейськими ракетами по території України під удар потрапили 3 міста.

17 лютого російські окупанти вдарили по об'єкту інфраструктури в Запоріжжі. Місцеві жителі повідомляли про потужні вибухи. Голова Обласної військової адміністрації повідомив, що в Запорізькому районі стався вибух біля села Наталівка.

У Харкові від атаки РФ загинула літня пара з інвалідністю. Літня жінка встигла набрати своїх рідних і прокричати у слухавку, що їхня хата горить. Але коли син і невістка прибігли до оселі, зайти туди вже було неможливо.

Більше військових новин:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти