Відключення світла в Україні: в "Укренерго" пояснили, як довго вони триватимуть

22 травня 2024, 12:17
279
Ситуація в енергосистемі України змінилася, тому в держкомпанії "Укренерго" українців просять перенести енергоспоживання на день - на 11-17 годину.
Блекаут, лампочка
Відключення світла в Україні - чому електрику відключають уночі? / колаж Главред, фото УНІАН

Ситуація в енергетичній системі України змінилася і саме тому українців просять перенести основне своє енергоспоживання на період з 11.00 до 17.00, повідомляють представники держкомпанії "Укренерго".

Як пояснили енергетики, за останні півтора місяця внаслідок російських ракетних атак було розбито майже всі теплові та суттєво пошкоджено гідроелектростанції. Раніше в нічний час генерацію електроенергії підтримували завдяки весняному паводку, але тепер кількість води стала меншою - через що гідроелектростанції виробляють значно менше струму.

"Через терористичні атаки Росії на цивільну енергетичну інфраструктуру Україна поки не має стільки резервів, як раніше. Дефіцит електроенергії зберігатиметься протягом місяців. На жаль, найближчим часом ми можемо запропонувати лише один сценарій - уважно слідкувати за прогнозом погоди та нашими повідомленнями. Ми робимо все можливе, щоб мінімізувати відключення", - попередили в "Укренерго".

відео дня

Що відомо про "Укренерго"?

ПрАТ "Національна енергетична компанія "Укренерго" - оператор системи передачі України зі статусом члена спостерігача ENTSO-E, з функціями оперативно-технологічного управління Об'єднаною енергосистемою України (ОЕС). Компанія займається передачею електроенергії магістральними електромережами від генерації до розподільчих мереж на ринку електричної енергії України, передає Вікіпедія.

Вимкнення електроенергії в Україні - останні новини

15 травня в Укренерго заявили, що цього дня по всій Україні будуть відключення світла. Держава запустила аварійні блекаути через дефіцит електроенергії на тлі російських обстрілів і похолодання.

Пізніше в компанії заявили, що через дефіцит електроенергії будуть погодинні відключення світла в Україні і 16 травня. Світло відключали як побутовим, так і промисловим споживачам.

Відключення електроенергії для побутових споживачів можуть тривати до серпня-вересня, сказав радник прем'єр-міністра України, член наглядової ради НЕК "Укренерго" Юрій Бойко. За його словами, обмеження могли запустити пізніше, але цьому завадила прохолодна погода.

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти