Графіки відключення електроенергії: у які години в українців точно буде світло

21 травня 2024, 20:54
4686
Укренерго запроваджує графіки відключення світла на середу, 22 травня.
Графіки відключення електроенергії: у які години в українців точно буде світло
Графіки відключення світла в Україні / Колаж: Главред, фото: УНІАН

В Україні 22 травня будуть вимикати світло не лише для промислових споживачів, а й для побутових. Графіки погодинних відключень будуть діяти по всій країні. Про це повідомляє Укренерго.

Відключення світла очікуються з 00:00 до 7:00, а також з 18:00 до 24:00.

"Енергоживлення об'єктів критичної інфраструктури, які виконують функцію життєзабезпечення населення, не обмежується. З 07:00 до 18:00 застосування обмежень не прогнозується", - йдеться у повідомленні.

відео дня

Як довго триватимуть відключення світла

Голова правління НЕК "Укренерго" Володимир Кудрицький зазначив, що найближчим часом не слід очікувати покращення ситуації в енергосистемі, адже досі зберігається значний дефіцит. Цей дефіцит не вдається усунути навіть при досить серйозних обсягах імпорту.

"Найближчі місяці дефіцит буде зберігатися. І час від часу він буде досягати таких значень, що імпортом і аварійною допомогою його не можна буде перекрити. Тому до відключень треба бути готовими. Це не є блекаути, це контрольовані відключення, які ми, як оператор, застосовуємо для того, щоб зберегти цілісність енергосистеми", - сказав Кудрицький.

Хто такий Володимир Кудрицький?

Володимир Кудрицький - голова правління державної компанії Укренерго, яка є оператором української системи передачі електроенергії.

Керував аудиторськими та консалтинговими проєктами, проєктами, спрямованими на розвиток і реструктуризацію бізнесу для Нафтогаз Україна, Південмашу та польської металургійної компанії Centrostal.

Був директором із розвитку Укртранснафти, представником держави у Нафтогазі, пише Вікіпедія.

Відключення електроенергії в Україні - останні новини

15 травня в Укренерго заявили, що цього дня по всій Україні будуть відключення світла. Держава запустила аварійні блекаути через дефіцит електроенергії на тлі російських обстрілів і похолодання.

Пізніше у компанії заявили, що через дефіцит електроенергії будуть погодинні відключення світла в Україні і 16 травня. Світло відключали як побутовим, так і промисловим споживачам.

Відключення електроенергії для побутових споживачів можуть тривати до серпня-вересня, сказав радник прем'єр-міністра України, член наглядової ради НЕК "Укренерго" Юрій Бойко. За його словами, обмеження могли запустити пізніше, але цьому завадила прохолодна погода.

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти