В Україні ввели аварійні відключення світла: діятимуть графіки погодинних відключень

15 травня 2024, 20:27
1001
Причиною обмежень є збільшення споживання електроенергії під час похолодання та дефіцит потужностей українських електростанцій.
В Україні ввели аварійні відключення світла: діятимуть графіки погодинних відключень
В Україні - аварійні відключення світла/ Колаж: Главред, фото: УНІАН

Ввечері 15 травня в усіх областях України ввели аварійні відключення світла для промислових та побутових споживачів. Через дефіцит потужностей українських електростанцій у четвер, 16 травня, діятимуть графіки погодинних відключень. Про це повідомляє НЕК "Укренерго".

"З 19:25 до 22:00 "Укренерго" запроваджує контрольовані аварійні відключення для промислових та побутових споживачів в усіх регіонах України. З 00:00 та впродовж доби 16 травня по всій Україні для побутових та промислових споживачів будуть діяти планові обмеження - графіки погодинних відключень (ГПВ)", - йдеться у повідомленні.

Як зазначають в "Укренерго", це допоможе зробити контрольовані відключення більш передбачуваними для споживачів та зробить роботу енергосистеми безпечнішою. Диспетчерський центр "Укренерго" вже розподілив ліміти споживання для кожного регіону.

відео дня

Щоб дізнатися про обмеження в вашому регіоні, можна перевірити інформацію в кабінеті споживача, на офіційних сайтах обленерго та їхніх сторінках у соцмережах.

"Причина обмежень – збільшення споживання електроенергії під час похолодання. Потужностей українських електростанцій недостатньо через наслідки п’яти ракетно-дронових атак, здійснених Росією по українській енергосистемі з 22 березня", - пояснили у компанії.

Також в "Укренерго" розповіли, що обмеження розподілили рівномірно між всіма регіонами. Водночас енергоживлення об'єктів критичної інфраструктури не обмежуватимуть.

У ДТЕК наголосили, що наразі в енергосистемі України надзвичайно важка ситуація. Тому за вказівкою "Укренерго", застосовуються екстрені відключення.

"Робимо все можливо, щоб якнайшвидше стабілізувати ситуацію.Якщо у вашій домівці зараз є світло, будь ласка, споживайте його розумно. Це сильно допоможе енергосистемі", - закликали у компанії.

Що відомо про "Укренерго"?

ПрАТ "Національна енергетична компанія "Укренерго" - оператор системи передачі України зі статусом члена спостерігача ENTSO-E, з функціями оперативно-технологічного управління Об'єднаною енергосистемою України (ОЕС). Компанія займається передачею електроенергії магістральними електромережами від генерації до розподільчих мереж на ринку електричної енергії України, передає Вікіпедія.

Відключення світла в Україні – останні новини

Нагадаємо, 14 травня в Україні зафіксували серйозний дефіцит електроенергії через російські обстріли та зростання споживання. Тому енергетики ввели аварійні відключення у всіх регіонах України.

Також вранці 15 траня "Укренерго" застосувало контрольовані аварійні відключення. Вони діяли з 6:40 до 09:00 для промислових і побутових споживачів у всіх регіонах України.

Як повідомляв Главред, в "Укренерго" попереджали, що ввечері 15 травня можливі аварійні відключення з 18:00 до 23:00. Також з 00:00 до 10:00 та з 16:00 до 24:00 будуть діяти графіки обмеження потужності для промислових споживачів.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Последние новости

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти